Autor: Kristel Härma • 13. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uptime'i juht ekspordiga alustamisest: tegime valesti kõik, mis teha sai

Uptime juht ja omanik Eero Tohver
Foto: Andres Kralla
Välisturgudele sisenemine on keeruline ja kulukas ning ei tasu võtta nii suurt riski, et ebaõnnestudes satuks ohtu kogu ettevõte, rääkis Uptime juht Eero Tohver Äripäeva raadio saates "Ekspordivedurid".

IT-firma Uptime otsustas toetada Äripäeva raadio saadet "Ekspordivedurid" ja esimeses saates rääkis Uptime juht ja omanik Eero Tohver, et Uptime ise otsustas umbkaudu kümme aastat tagasi, et peaks sisenema jõuliselt välisturgudele. Tollal alustati Soomest. „Ega me tagantjärele vaadates selleks väga valmis ei olnud. Ma ei saa öelda, et meie plaan sinna jõudmiseks oli läbinisti olematu või nõrk, aga eks ta selline esimene katsetus oli. Ja nagu sellistel puhkudel tavaline, tegime valesti enam-vähem kõik, mis teha sai,“ rääkis Tohver.

Tohver tõdes, et nad käisid Soomes liiga vähe ise kohal ning sinna toimetama palgati vale inimene. „Nendel aastatel sinna minna ei olnud ka kõige odavam lõbu, aga teistpidi ma arvan, et sellised vead on paratamatud. Ükskõik kui palju keegi üritab teiste vigadest õppida, mingisugused vead tuleb ikkagi kõigil ise ära teha. See on täiesti möödapääsmatu."

Tohver märkis, et ükski tehtud vigadest ei tohiks olla nii suur, et see ohustaks äri ja võtaks võimaluse teistel turgudel proovida. „Sest tihtipeale asjad kipuvad nihu minema. Meie saime sealt tõsise õppetunni, mida me mäletasime veel pikki aastaid.“

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755