Autor: ITuudised.ee • 14. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaarditootja Gemalto teeb Eesti ID-kaardi turvariski lahendamisel riigiga aktiivset koostööd

Foto: Erik Prozes
Maailma üks juhtivaiid digiturvalisuse teenuste pakkuja ning Eesti ID-kaartide tootja Gemalto teeb kõik, et pakkuda kõikvõimalikku tuge Riigi Infosüsteemide Ameti (RIA) juhitavale töörühmale et lahendada 5. septembril 2017 avalikustatud Eesti ID-kaardi võimalik turvarisk, teatas Gemalto gruppi kuuluv Trüb Baltic AS.

Kaarditootja Gemalto kaasati koheselt töörühma ning ettevõtte analüüsib juhtumit koostöös kolmanda osapoole, kõnealuse turvakomponendi tootjaga. Gemalto jaoks on prioriteediks ID-kaardi turvariski lahendamine ning ID-kaartide õigeaegse ja professionaalse tootmise tagamine.

Vaatamata eelnevale jätkab Gemalto Tallinna halduskohtus Politsei- ja Piirivalveameti poolt langetatud otsuse vaidlustamist hankes, mis hõlmab Eesti ID-kaardi toomise, personaliseerimise ja sertifitseerimise teenust aastateks 2019 – 2023. Peale Politsei- ja Piirivalveameti 26. aprilli 2017 otsuse põhjalikku analüüsi otsustas Gemalto 29. mail 2017 kasutada oma seaduslikku õigust hanketulemuse vaidlustamiseks.

Gemalto on digiturvalisuse ettevõte, mis pakub identifitseerimislahendusi peamiselt valitsustele ja pankadele. Gemalto 2016. aasta käive oli 3,1 miljardit eurot. Ettevõttel on kliente enam kui 180 riigis, 15 000 töötajat ning 30 teadus- ja arenduskeskust üle maailma.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755