Autor: ITuudised.ee • 16. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Delli ja EMC ajaloolisest ühinemisest möödus 1 aasta

Foto: Dell
Tehnoloogiafirma Dell tähistab tänavu aasta möödumist ühinemisest äriettevõttega EMC. Aasta jooksul on alustatud uusi projekte, investeeritud uuringutesse ning lisandunud on 10 000 äriklienti.

Esimese aasta jooksul moodustati ühine Dell EMC müügiosakond ning tänu uuendustele on ettevõttel õnnestunud juurde saada 10 000 uut äriklienti Dell EMC portfooliosse. Seda õnnestus teha samal ajal laenude tasumisega, mida on makstud 9,5 miljardi dollari jagu. Aasta jooksul on ettevõte müünud mitmeid tütarettevõtteid ning investeerinud uute tehnoloogiate arendamisse. Algus on läinud võrdlemisi edukalt ka klientide hinnangul. Täpsemini selgub tarbijauuringutest, et 91% ettevõtte klientidest leiavad, et Dell EMC on täitnud nende soovid edukalt peale ühinemist.

“Peale ühinemist seadsime me enda sihid kõrgele ning oleme enda ootusi ületanud,” ütles Dell Technologiesi tegevjuht ja juhatuse liige Michael Dell. “Oleme uue ettevõttena hoolega edasi arenenud ning kaasanud klientideks nii riikide valitsusi kui ka kiirelt kasvavaid väikeettevõtteid. Lisaks nimetavad mitmed maailma suurfirmad Delli enda parimaks IT partneriks. Loodetavasti on see alles algus,” sõnas Dell.

1 aasta möödumise tähisena teatas Dell lepingust GE-ga, kes on maailma suurim digitaalne tööstusfirma. Ettevõte sõlmis Delliga mitu aastat kestva lepingu, mille raames kasutatakse Delli tehnikalahendusi ja toetatakse GE digitaalset üleminekuprotsessi. Tänu lepingule saab Dellist GE suurim IT infrastruktuuri arendaja ning antud leping on üks suurimaid lepinguid nii Delli kui ka EMC ajaloos.

Lisaks sellele jätkab Dell Technologies uuringutesse ning tootearendusse investeerimist. Igal aastal panustab ettevõtte uuringutesse ning tootearendusse 4,5 miljardit dollarit. Osana sellest investeeris Dell 100 miljonit dollarit idufirmadesse üle maailma, et viimased aitaksid välja töötada tehisintellektil ning masinõppel põhinevaid lahendusi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052