Autor: ITuudised.ee • 21. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mektorys esitlesid ettevõtjad äriideid arenguprogrammile STARTERtech

Foto: Mektory
TTÜ Mektorys alustab neljandat korda äriideede arenguprogramm STARTERtech, mis viib kokku ligi 200 õppurit ja 15 ettevõtjat leidmaks koos uudseid ärivõimalusi ja lahendusi. Täna toimunud avaüritusel esitlesid suurfirmade juhid tudengitele oma valdkonna trende ja probleeme, mida lahendada.

Õppurite meeskonnad on juba välja pakkunud mõned lahendused: näiteks ERGO kindlustusele pakuti uueks tooteks kindlustuskaitset eksamil läbikukkumise puhul. Samuti tehti ettepanekud mitmete rakenduste loomiseks: nutikad koosolekud, kus toimub häältuvastus ja vestluste automaatne transkribeerimine, geenipõhine tervisliku seisundi jälgimine, sõrmejälje ja silmaiirise skaneerimine emaili ja teistesse rakendustesse sisse logimiseks.

Kui tavapäraselt tutvustavad oma äriideid õppurid, siis seekord olid lavalaudadel ettevõtjad – teiste seas rääkisid trendidest Pipedrive, Microsoft Estonia, Soome Geoloogia Instituudi, Avokaado, ERGO, Grant Thorntoni, InCap Estonia, LHV, Playtechi, Tieto Estonia ja Startup Estonia juhid.

TTÜ Mektory direktori Maria Alajõe sõnul on väga värskendav näha suurettevõtete juhtivaid eksperte koos tudengitega ideid genereerimas ja probleeme lahendamas. „Just nii lähestikku peaksimegi ettevõtjatega töötama,“ kinnitab Alajõe. Ka Microsoft Estonia esindaja Magnus Hillermaa oli rahul: „Selline kontakt ettevõtte ja tudengi vahel on suurepärane võimalus viia kokku reaalsed probleemid moodsate lahenduste ja meeletu entusiasmiga.“ Samuti pani Hillermaa tähele kui rahvusvaheline on TTÜ: „Tore oli näha, et TTÜ on tõeliselt rahvusvaheline ülikool. Minu lauas oli 6 inimest, kellest 2 olid eestlased.“

Neljandat hooaega alustanud TTÜ Mektory programm STARTERtech on suunatud õppurite startup meeskondadele. Programmi oodatakse tehnoloogiaettevõtlusest huvitatud noori ülikoolidest, rakenduskõrgkoolidest ja kutsekoolidest ning gümnaasiumidest. Kolme kuu jooksul läbitakse uusettevõtlusega seotud koolitusi ja loenguid oma ala ekspertidelt, saadakse nõu mentoritelt ning hinnatakse ja toetatakse startup meeskondade arengut.

STARTERtech kuulub ülikoolide ülesesse programmi STARTER, mida toetab Euroopa Sotsiaalfond ning veavad eest Tallinna tehnikaülikool, Tartu ülikool ja Tallinna ülikool.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755