Autor: ITuudised.ee • 27. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti e-arvete operaator Telema sõlmis esimese kliendilepingu Belgias

Foto: Pixabay.com
Balti riikide ühe juhtiva e-arvete operaatori Telema kliendiportfelli lisandus globaalse haardega tapeeditootja Grandeco, kellest sai Telema esimene klient Belgias.

„Telemal on nüüd kliente 22 riigis, mis annab tunnistust elektroonilise dokumendivahetuse (EDI) ja e-arvete teenuste ekspordipotentsiaalist. Kuigi meie põhiturg on Balti riikides, oleme viimastel aastatel võitnud uusi kliente ka kaugematel turgudel,“ kommenteeris Telema tegevjuht Hele Hammer ettevõtte teatel.

Grandeco Wallfashion Groupil on tapeeditehas Belgias ning ettevõte on esindatud enam kui 80 riigis. Grandeco kõige tuntumad kaubamärgid on WallFashion ja Deco4Walls.

„Grandeco tapeedid lisandusid tänavu Bauhofi valikusse ja meil on hea meel näha, et meie tooted on populaarsed ka Eestis. Kauba tarnijate ja jaekaupmeeste vaheline EDI-ühendus on tänapäeval efektiivse logistika elementaarne nõue,“ märkis Grandeco finantsjuht Herman Van der Plaetsen.

Telema tänavune üheksa kuu käive ulatus 1,7 miljoni euroni, mida on ligi 7 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.  Telema on tänavu vahendanud üle 10,7 miljoni e-dokumendi, mis võrreldes eelmise aastaga tähendab samuti ligi 7-protsendilist kasvu.

Aastast 2000 tegutsev Eesti IT-ettevõte Telema AS on Baltikumi üks suurimaid EDI ja e-arvete operaatoreid, kes pakub lahendusi e-dokumentide vahetamiseks äripartnerite vahel. Telema abil vahetavad 4000 kauplust ja 1000 tarnijat omavahel elektroonseid tellimusi ja arveid. Telema vahendab aastas 15 miljonit e-dokumenti, millest ligi 40% moodustavad e-arved. Telema peamised kliendid on Balti riikides, kuid kliente on Soomes, Poolas, Taanis, Saksamaal, Belgias, Jaapanis ja Austraalias, kokku 22 riigis. Telemas on 30 töötajat ning ettevõtte kontorid asuvad Tallinnas, Riias ja Vilniuses.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755