Autor: ITuudised.ee • 22. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Solita laieneb Tallinnasse

Märt Ridala
Foto: Erakogu
IT- ja digitaalsete teenuste pakkumisele spetsialiseerunud Soome ettevõte Solita jätkab rahvusvahelist laienemist avades kontori Tallinnas. Esimeses etapis tegutseb Tallinna üksus Soome ja Skandinaavia suurkliente teenindava kompetentsikeskusena. Praegusel hetkel värbab Solita Tallinnasse eelkõige andmetöötluse eksperte ja tarkvaraarendajaid.

Novembris Tallinnas avatava esinduse Solita OÜ tegevjuhina jätkab Märt Ridala. Solita uus ja mugav Tallinna kontor asub Tallinna kesklinnas vanalinna ja Viru keskuse lähedal.

„Meie ettevõtte kasv on jätkunud ka sel aastal ja meil on rõõm kaasata oma kasvavasse meeskonda tippasjatundjaid ka Eestist ja Rootsist. Meie muutus rahvusvahelisemaks ettevõtteks saamisel toimub orgaanilise kasvu kaudu ja meie klientide ettepanekul. Selle muutuse läbiviimisel lähtume oma inimestekesksest ettevõtte kultuurist,“ selgitas  Solita tegevjuht Jari Niska.

„Tallinnas on tipptasemel tegijaid ja tegus ning rahvusvaheline IT-kogukond. On tore, et meil on võimalus arendada Solita kasvu ka Eesti suunas. Solita lihtne ja soe ettevõttekultuur ning kasv on saanud positiivset vastukaja ka siinpool Soome lahte,“ selgitas Solita Tallinna esindust juhtiv Märt Ridala, kes alustas tööd oktoobris. Ridala on varem töötanud mitmel IKT valdkonna juhtival ametikohal, nagu Telia Soome, Rootsi ja Eesti Lean Startups tootearendusmeeskonna juhina ja iduettevõtjana.

Solita otsib praegu Tallinna eelkõige andmetest, pilveteenustest, tarkvaraarendusest ja andmeturbest huvitatud kogenud asjatundjaid. Muuhulgas käivitab ettevõte jaanuaris 2018 oma Data Development tiimi arendamiseks suunatud tehisintellekti alase koolitusprogrammi, millega saavad liituda ka Solita Tallinna tiimi uued liikmed. Programm on suunatud kogenud tarkvaraarendajatele või arhitektidele, kes soovivad Solitas töötamise kõrvalt tundma õppida tulevikus vajaminevaid masinõppe ja tehisintellekti (Machine Learning & AI) tehnoloogiaid ja tööriistu. Koolitusprogrammi kohta saab täiendavalt lugeda SIIT

Solita avas oma esimese rahvusvahelise esinduse selle aasta jaanuaris Rootsis Stockholmis. Solita klientide hulka kuuluvad teiste hulgas Assa Abloy, Atria, Ensto, Fazer, Finnair, Fortum, Kone ja Metso.

Solita annab tööd juba enam kui 650le digitaalse äritegevuse asjatundjale, alates teenuse disaineritestja lean startup ekspertidest tarkvaraarendajateni ning lõpetades business intelligence’i ja data science’i ekspertide ning pilve- ja integreeritud lahenduste spetsialistidega.

Solita taustast

Solita on IT- ja digitaalsetele teenuste pakkuja, kes on oma klientidele teejuhiks muutuvas maailmas. Solita toodab digitaalseid lahendusi ja võrguteenuseid elektroonilise ettevõtluse ja asjaajamise ning infojuhtimise jaoks. 1996. aastal asutatud Solita käive oli 2016. aastal 58,5 miljonit eurot. Solita annab tööd rohkem kui 650le digitaalsete teenuste asjatundjale Helsingis, Tamperes, Oulus, Singapuris, Tallinnas ja Stockholmis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755