Autor: ITuudised.ee • 22. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apax Digital Fund asub toetama Solita kasvu ja rahvusvahelistumist

Solita president ja tegevjuht Jari Niska
Foto: Erakogu
Apax Partnersi kasvuinvesteeringute fond Apax Digital teatas 19. aprillil digitaalteenuste ettevõtte Solita enamusosaluse omandamisest. Enamusosalus omandatakse Solita praeguselt omanikult Vaaka Partners’ilt. Solita juhtkond säilitab firmas vähemusosaluse. Tehingu väärtust ei avaldata.

Solita pakub oma klientidele IT- ja digitaalseid teenuseid ning on neile partneriks andmetel ja IT süsteemidel põhineva äri arendamisel. Solitas töötab täna üle 650 töötaja Soomes, Eestis, Rootsis ja Singapuris. Solita avas Tallinna kontori 2017. aasta lõpus. Ettevõtte teenuste hulka kuuluvad strateegiline nõustamine, teenusedisain, tarkvara arendus, tehisintellekt, analüütika ja pilveteenused, mida pakutakse kiiresti kasvavale rahvusvahelisele kliendibaasile. Solita klientide hulka kuuluvad näiteks Assa Abloy, Finnair, Fortum ja mitmed riigiasutused. on IT-teenuste tehnoloogia, strateegia ja disainifirma, mille teenuste hulka kuuluvad strateegiline nõustamine, teenusedisain, tarkvara arendus, tehisintellekt, analüütika ja pilveteenused. 1996. aastal asutatud Solita käive oli 2017. aastal 76,1 miljonit eurot ja Solita annab tööd rohkem kui 650le digitaalsete teenuste spetsialistile Helsingis, Tamperes, Oulus, Singapuris, Tallinnas ja Stockholmis. 

Apax digitaalfondi investeering võimaldab kiirendada Solita kasvu rahvusvahelistel turgudel nii orgaaniliselt kui ka uue võimalike firmaostude kaudu.Solita presidendi ja tegevjuhi Jari Niska sõnul on ettevõte pühendunud oma klientide nõustamisele ja aitab neid teel parema tuleviku poole. “Oleme uhked oma seniste saavutuste üle - viimase viie aasta jooksul on meie meeskond ja ettevõtte käive pea kolmekordistunud. Eriline heameel on meil selle üle, et jõudsime nende tulemusteni oma unikaalse ja inspireeriva ettevõttekultuuri toel. Nüüd on oleme valmis asuma ühisele teele Apax Digital Fund’iga, et veelgi Solitat kasvatada ning usume, et Apaxi meeskonna teadmised ja kogemused sarnastes digitaalsetes ettevõtetes muudatuste läbiviimisel on meile äri kasvatamisel eriti väärtuslikud.”“Meil on väga hea meel saada Solita partneriteks, kes on olnud Soome IT ja digitaalsete teenuste ümberkujundamise eestvedaja ning toetada Jarit ja kogu tema andekat meeskonda teekonnal Põhjamaade juhtivaks ettevõtteks,” ütles Apax Digitali tegevjuht Mark Beith. “Solital on suurepärane mitmekülgne kliendipakkumine ja hästitoimiv maailmatasemel meeskond, kes toetab oma kliente igal sammul – alates strateegia loomisest ja tootearhitektuuri disainimisest kuni suurepärase tarkvara loomiseni ja selle ühendamiseni andmeanalüüsiga.”Apax Digitali partner Marcelo Gigliani ütles, et maailmatasemel edukad firmad võtavad üha enam kasutusele agiilseid tehnoloogilisi lahendusi, et tugevdada oma konkurentsieeliseid. "Solital on palju kogemusi oma klientide digitaalteenuste arendamisel hoides fookuses innovatsiooni, suurepärase teenuse ja inimesed. Meie eesmärk on aidata Apaxi mitmekülgsete kogemuste toel kiirendada Solita kasvuplaane,” lisas ta.Solita näol on tegemist Apaxi fondi kümnenda investeeringuga IT ettevõttesse. Varasemad märkimisväärseimad investeeringud selles valdkonnas on näiteks firmadesse Wizeline (Apax Digital Fund), GlobalLogic, ThoughtWorks, EVRY, Engineering ja Zensar. Solita

Apax Digital on Apax Digital Fund-i nõustaja. Apax Digital Fund on spetsialiseerunud omakapitali ja väljaostu investeeringutele suure kasvupotentsiaaliga globaalsetesse ettevõtetesse, mis pakuvad tarkvara, interneti ja tehnoloogiapõhised teenuseid. Apax Digitali finantsvõimendus võimaldab tehnoloogiaettevõtetel ja nende juhtkonnal kiirendada oma ettevõtte täieliku potentsiaali saavutamist. 

Oma enam kui 35-aastase ajaloo jooksul on Apax Partners kaasanud ja nõustanud fonde, mille portfelli koguväärtus on enam kui 50 miljardit USA dollarit. Apax Partnersi fondid on teinud pikaajalisi omakapitali finantseeringuid, et luua ja tugevdada maailmatasemel ettevõtteid. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474