Autor: ITuudised.ee • 3. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirmade küsitluse ülekaalukas võitja

Taxify looja Markus Villig.
Foto: Andres Haabu
Eesti investoritelt uuriti, milliseid ettevõtteid tasuks silmas pidada, kuhu nad oma raha investeeriksid ning paluti nimetada aasta kõige silmapaistvam idufirma juht. Ülekaaluka häälteenamusega võitis Taxify aasta idufirma ning Taxify asutaja ja tegevjuht Markus Villig parima asutaja tiitli.

 

Taxify valiti 28 häälega 2017. aasta Eesti parimaks start-up ettevõtteks. Järgnesid Starship Technologies and Funderbeam kumbki 8 häälega. Aasta parimaks startupi juhiks valiti Taxify asutaja ja tegevjuht Markus Villig 24 häälega; teine ja kolmas koht said kumbki 2 häält.

"Kindlasti on küsitluse hinnangutes veidi subjektiivsust, kuid valdkonna ekspertidena on just investoritel alustavatest ettevõtete käekäigust parim ülevaade. Markuse ja Taxify võidu üle on mul eriliselt hea meel - alles 2015. aastal pidasid paljud Taxifyd kaotajaks ja kardeti, et Uberist saab maailmas monopol," kommenteeris ettevõtja ja endine Majandusministeeriumi IT-valdkonna asekantsler Taavi Kotka. Lisaks lausus ta, et täna keegi enam nii ei arva ja Taxify kasvu jälgitakse rahvusliku uhkusega. "Markus on uue põlvkonna ettevõtja, kes on oma julguse, töökuse ja ambitsiooniga eeskujuks nii noortele kui juba kogenumatele juhtidele,” kiitis Kotka. 

Markus Villig sõnul on Eestis üsna unikaalne start-upide kogukond, mis on rahvusvaheliselt edukas, kuid avatud uutele tegijatele ja vägagi üksteist toetav. Seetõttu on tal eriti hea meel näha, et kogukond on valinud Taxify ülekaalukalt 2017 parimaks start-upiks. "See on oluline tunnustus kogu meie kiiresti kasvavale rahvusvahelisele meeskonnale, mis omakorda loob head eeldused uute inimeste palkamiseks. Meil on ka uueks aastaks ambitsioonikad eesmärgid nii tehnoloogia arenduse kui ka ärilise kasvu osas," ütles Villig. 

36 Eesti investorit vastas Raadio1 tehnoloogiasaade Restart küsitlusele, kus uuriti, milliseid ettevõtteid tasuks silmas pidada, kuhu nad oma raha investeeriksid ning paluti nimetada aasta kõige silmapaistvam idufirma juht. 

Taxify on 2013. aastal asutatud eestimaine tehnoloogiafirma, mis arendab ülemaailmset transpordiplatvormi. Taxify tegutseb 36 linnas ja 22 erinevas riigis, vahendades aastas kümneid miljoneid sõite viiele miljonile kliendile. Firmas töötab globaalselt rohkem kui 400 inimest. Iga kuu laieneb Taxify uude riiki või linna ning palkab keskmiselt 15 inimest. Augustis 2017 alustas Taxify koostööd maailma suurima sõidujagamisteenust pakkuva platvormiga Didi Chuxing. Partnerlusega investeeris Didi Taxifysse ning toetab Eesti ettevõtte edasist kasvu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052