11. jaanuar 2018

Lõuna-Korea politsei korraldas haaranguid krüptoraha turuplatsidel

Autor: Pixabay

Maailma krüptorahakaubanduse ühe lipulaevana tuntud riigi ametivõimud korraldasid kohalikes krüptoraha turuplatsides läbiotsimisi, sest kahtlustasid neid maksudest kõrvalehoidmises.

Samm on osa täna öösel avaldatud justiitsministri Park Sang-ki plaanist keelata krüptorahaga kauplemine riigis tegutsevatel turuplatsidel, kirjutab Reuters. „Krüptorahaga kaasnevad suured mured ning justiitsministeerium valmistab ette eelnõud, et keelata krüptoraha vahetamine turuplatvormide kaudu,“ rääkis Park pressikonverentsil. Parki avaldusele järgnes aga riigi presidendi kantselei sõnum, et miski pole veel kindel ning keelustamine on vaid üks paljudest arutluse all olevatest valikutest.

Siiski andsid äkilised ja jõulised sammud kohe hoobi krüptovaluutade hinnale, kukutades nende lipulaeva bitcoini hinna 15 000 dollari pealt mõne tunniga 13 000-le. Kõige kõvemini kannatas mõistagi Lõuna-Korea kodune krüptorahaturg. Kohalikel kauplemisplatvormidel kukkus bitcoini hind 21%. Krüptovaluutadega seotud Vidente ja Omniteli aktsia kukkusid uudise tagajärjel lausa 30%.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Urmo Anderssoo

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112