Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 6. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhjendamatu geoblokeerimine keelustatakse

Foto: Pixabay
Täna vastu võetud eeskirjadega keelustatakse põhjendamatu geoblokeerimine internetis hotellide, autorendi ja kontserdipiletite broneerimisel, teatas Euroopa Parlament.

Uute eeskirjadega keelatakse interneti vahendusel tooteid ja teenuseid ostvate klientide juurdepääsu takistamine kodakondsuse, elukoha või asukoha alusel.

Kaupleja ei tohi teiste liikmesriikide kliente hinna ja müügi üldtingimuste kohaselt diskrimineerida kui ta:

müüb kaupu, mis tarnitakse liikmesriiki, kuhu kaupleja pakub kohaletoimetamist, või kaubale tullakse järele kliendiga kokku lepitud kohta (kauplejatel ei ole kohustust kaupu kõikidesse liikmesriikidesse kohale toimetada, aga klientidel peaks olema õigus kauplejaga kokkulepitud kohas kaup kätte saada);pakub elektroonilisi  teenuseid, näiteks pilve- tulemüüri- ja andmebaasiteenuseid või veebimajutust;osutab teenuseid, mida klient saab riigis, kus kaupleja tegutseb, näiteks pakub hotellimajutust, autorenti või pileteid spordiüritustele, muusikafestivalidele või lõbustusparkidesse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755