Autor: ITuudised.ee • 6. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tencent võtab oma muusikateenuses kasutusele Fortumo mobiilimaksed

Mobiilimakselahendusi pakkuv ettevõte Fortumo teatas täna koostöö alustamisest Hiina internetitehnoloogia ettevõttega Tencent, mis hakkab Fortumo makselahendust kasutama oma JOOX muusikateenuses. Esimesena muutuvad maksed kättesaadavaks enam kui 104 miljonile mobiilikasutajale Indoneesias.

“Meil on hea meel alustada koostööd Fortumoga ja pakkuda inimestele võimalust tarbida muusikat legaalselt läbi JOOX VIP teenuse. Mobiilimakseid kasutavad miljonid indoneeslased ja meie jaoks on tegu olulise sammuga oma äri kasvatamises,” kommenteeris koostööd Tencenti rahvusvahelise äriüksuse juht Benny Ho.

“Kagu-Aasia on maailma kõige kiiremini kasvav digitaalsete teenuste piirkond, kuid enamikel inimestel puudub pangakaart ja nad ei saa veebis teenuste tarbimise eest maksta. Meil on väga hea meel alustada koostööd Tencenti ja JOOXiga ning toetada nende kasvu Aasias,” lisas Fortumo müügijuht Andrea Boetti.

Indoneesias on krediitkaart vaid 2% inimestest, samas kui 53% kasutavad nutitelefoni. See tähendab, et enamikel inimestel puudub võimekus tavapäraste makselahendustega internetis teenuste eest tasuda. Mobiilimaksed lahendavad selle probleemi, võimaldades maksed igale telefoniomanikule.

Tänu laiale kättesaadavusele on mobiilimaksed tõusnud üheks juhtivaks lahenduseks digitaalsete teenuste eest maksete kogumisel. Näiteks on uuringufirma SuperData Research andmetel kõigi Indoneesias videomängudes tehtavate maksete hulgas mobiilimaksete turuosa 18,6%, samas kui pangakaarte kasutatakse 18,1% maksete puhul.

Fortumo arendab digitaalset platvormi rakenduste poodidelele ja digiteenuste pakkujatele kasutajabaasi kasvatamiseks, maksete kogumiseks ja kliendilojaalsuse tõstmiseks. Ettevõte ühendab teenusepakkujaid enam kui 350 mobiilioperaatoriga Aasias, Euroopas, Ladina-Ameerikas, Lähis-Idas ja Aafrikas. 

Teenusepakkujad saavad Fortumo platvormi kaudu hallata oma kasutajate tarbimiskäitumist nende mobiilioperaatorite võrkudes, kasutades selleks digitaalse turunduse, mobiilimaksete ja sõnumisaatmise lahendusi.

Fortumo platvormi kasutavad tuhandete digiteenuste pakkujate seas ka Google, Spotify ja Electronic Arts. 2007. aastast tegutseval ettevõttel on kontorid Tartus, Tallinnas, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Singapuris ja Hanois.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755