28. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia ostis kohaliku pilveteenuste pakkuja

Eesti ärikliendi valdkonna juht Tarmo Kärsna esinemas Pilvekonverentsil 2017
Foto: Julia-Maria Linna
Telia Eesti AS ja pilveteenuseid pakkuv Termnet Eesti OÜ allkirjastasid lepingu, millega Telia omandas ettevõtte pilveteenuste äri.

Pilvekonverents 2018 "Kuidas olla pilves?" toimub juba 15. märtsil. 

Millised on arengud pilveteenustes, kogemuslood pilveteenuste kasutajatelt, pilveteenuste võludest ja valukohtadest jpm huvitavat. Peaesineja on AWS lahenduste arhitekt Monica Lora ja kohal on ka Oracle, Dropboxi ja Klinkmanni esindajad. Pilvevaldkonna ekspert Riho Kurg ja infoturbe evangelist Peeter Marvet koos Riho Pihelpuuga aitavad jõuda järeldusteni, kuidas olla pilves.

Registreeru kohe!Info ja registreerimine SIIN!Kuni 05.03 registreerimisel saab end kirja panna osalemistasuga 249 € (+km).Sooduskood "pilves".

 

Termnet Eesti OÜ on 2006. aastal loodud ettevõte, mis on keskendunud äriklassi serverlahenduste ja pilveteenuste pakkumisele. Lisaks pakutakse klientidele tarkvara litsentseerimise ja SaaS (Software as a Service) teenuseid.

„Termneti meeskond on meile oluline täiendus nii pilveteenuste portfelli kui kogu selle valdkonna kompetentside vaates, kuna ettevõtte näol on tegu maineka ja kogenud tegijaga, kes on kohalikul turul ärikliente teenindanud enam kui kümme aastat,“ sõnas Telia Eesti ärikliendiüksuse direktor Tarmo Kärsna.

Kärsna kinnitusel on Telia eesmärk olla Eestis ettevõtete eelistatuim IT-partner ning Termneti liitumine Teliaga on oluline samm selle eesmärgi suunas.

„Kahe ettevõtte ühendamise läbi saavad meie kliendid laiema teenuste valiku ning nende kasutada on suurema meeskonna kompetents. Mind rõõmustab ühinemisel tekkiv sünergia, mis loob paremad võimalused kliendi vajaduste paindlikuks täitmiseks,“ütles Termnet Eesti juhatuse liige Taavi Viilukas.

Termnet Eesti OÜ käive oli 2017. aastal ligi 350 000 eurot ning ettevõtte halduses on enam kui 200 serverit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052