Autor: Indrek Kald • 2. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Allan Martinson lahkus pakirobotite firmast Starship Technologies

Idufirma Starship Technologies ärijuht Allan Martinson (vasakul)ja üks asutajatest Ahti Heinla pakiroboti näidismudeliga.
Allan Martinson lahkus Eesti pakirobotifirma Starship Technologies ärijuhi ametist, olles seal ettevõttes töötanud alates firma asutamisest 2014. aastal.

Oma eile avaldatud Facebooki-postituses põhjendas Martinson pakiveoroboteid loovast ettevõttest lahkumist liiga tihedaks muutunud ajakavaga. Mulle tähendas see töö, et olin kaks kolmandikku ajast oma perest eemal ning sisuliselt elasin lennukites, märkis ta. Ühel aastal pidin näiteks lendama 176 korda, lisas Martinson. „Kui inimesed küsisid, millal ma tulen tagasi, ei teadnud ma enam, mida see „tagasi“ tähendab,“ kirjeldas Martinson, kes töötas paralleelselt Euroopas ja USAs.

Martinsoni sõnul on tal hea meel, et Starship on suutnud luua täiesti uue transpordiviisi. „Mida Starship on pea nelja aastaga saavutanud, on uskumatu,“ lisas ta. Martinson meenutas, kuidas suvel 2014 alustati kümne inimesega väikeses ruumis Tallinnas, nüüd on töötajaid üle 200 kümnes maailma linnas. Mullusest on Starshipi peakorter USAst, mis on ka suurim potentsiaalne turg.

Starshipi nimetas Martinson kõige imelisemaks ettevõtteks, kus ta kunagi töötanud on. „Olen äärmiselt tänulik võimaluse eest töötada kõige targemate inimestega, kellega kunagi koos olen olnud,“ lisas ta.

Oma Facebooki-postituses meenutas Martinson, kuidas Ahti Heinla saatis talle juulis 2014 e-kirja ning ütles, et jõudsid koos Janus Friisiga ajurünnakul pakirobotite ideeni. „Minu vastus? See on lahe idee, ent tõenäoliselt ei hakka kunagi tööle,“ rääkis Martinson ning tunnistas eksimust. Vaid mõne nädalaga asendus skeptik minus ideesse uskujaga, lisas Martinson. Nii Heinla kui ka Friis kuulusid Skype´i asutajate sekka.

Starshipis alustas Martinson nõunikuna, ent kevadel 2015 sai temast täiskohaga ärijuht, kelle vastutada olid lisaks ärile ka turundus ja suhtekorraldus.

Martinson on olnud uudisteagentuuri Baltic News Service (BNS) ja endise IT-firma MicroLink üks asutajaid, samuti kuulunud paljude ettevõtete nõukogusse. 

Mullu jaanuaris investeeris Saksa autotootja, Mercedes-Benzi omanikfirma Daimler idufirmasse Starship Technologies koos partneritega 17,2 miljonit dollarit ehk üle 16 miljoni euro.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755