Autor: ITuudised.ee • 29. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaan Pillesaar ehitab Pärnusse elamurajooni

Valgre elurajooni tutvustusel 28. märtsil 2018 (vasakult): Pärnu abilinnapea Siim Suursild, Valgre elurajooni investorid Jaan Pillesaar, peter ingman ja Ivo Kasak.
Tarkvarafirma Helmes asutaja Jaan Pillesaar osaleb Pärnu rannarajooni 300 korteriga uue elamurajooni arendamisel.

„Kuna ma igapäevaselt tegelen globaalse tarkvaraäriga, siis on kena, kui mõni projekt on tehtud ka algusest lõpuni siin Eestis, Eesti inimeste jaoks,“ kommenteeris ta. „Tegemist on nii majanduslikult mõistliku kui ka lihtsalt huvitava ja ilusa projektiga. Pärnu tähtsus tulevikus kasvab,“ lisas Pillesaar.

Tema muud tuntumad investeeringud on Helmese kõrval MarkIT, EfTEN Capital ja Kakumäe Jahisadam.

Valgre nime kandva elurajooni rajamise osanikud ja investorid on lisaks Pillesaarele Ivo Kasak ja soomlane Peeter Ingman. Elurajooni arendav Valgre Residence OÜ on juba alustanud esimese seitsmekordse maja ehitust.

Ettevõtte juhataja Ivo Kasaku sõnul on tegemist esimese täiesti uue korterelamute rajooniga Pärnus pärast Mai rajooni ning Pärnu taasiseseisvumisjärgse aja suurima investeeringuga elamuarendusse. 

Valgre elamurajooni investeeringumaht on 24 miljonit eurot. Investorid on projekti rahastanud ligi nelja miljoniga, millest 600 000 eurot on paigutatud kahe uue tänava – Viire ja Tiiru – väljaehitamisse ning trasside rajamisse.

Elamurajooni on planeeritud viis seitsme- kuni üheksakordset kortermaja kogupinnaga 21 000 m², kus hakkavad paiknema kuni 300 korterit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755