Autor: ITuudised.ee • 14. aprill 2018

Haigla saab tahvelarvutid, et patsiendid koduga sidet peaks

Foto: Picabay.com
Jõhvi haiglas käivitub IT-alane pilootprojekt, mille käigus kingitakse haiglale tahvelarvutid, et patsiendid saaksid oma lähedastega ühenduses olla.

NutiAkadeemia toetatud projekt on Eestis ainulaadne, sest nutiseadmete koolituse läbivad nii haigla personal kui ka seal toimetavad tegevusteraapia juhendajad, kes saavad nutiteadmisi viia patsientideni. Koolitusel õpitakse tahvelarvutite kasutamist, et patsientidel oleks võimalik lähedastega suhelda ning haigla töötajad saaks neid toetada ja vajadusel juhendada.  

„Patsientide jaoks on tihtipeale kõige olulisem see, et olla mugavalt ja kiirelt oma lähedastega ühenduses. Nutiseadmed pakuvad selleks head võimalust. Projektile annab lisaväärtuse ka see, et lisaks seadmetele saavad hooldushaigla tegevusjuhendajad ja patsiendid võimaluse õppida, kuidas nutiseadme abil internetist infot leida, kuidas saata e-kirja või jagada fotosid,“ sõnas Jõhvi haigla arendus-turundusjuht Ele-Riin Kullamaa. 

Projekt on osaks Vaata Maailma sihtasutuse koordineeritud NutiAkadeemia koolitus- ja nõustamisprojektist, mille eestvõttel toimuvad üle kogu Eesti tasuta individuaalsed nutinõustamised ja põhjalikumad koolitused ning -loengud, mida viivad läbi vabatahtlikud ja raamatukogude töötajad.

„Nutiseadmete kasutamine võimaldab oma lähedastega suhelda ka siis kui viibitakse üksteisest eemal. NutiAkadeemial on hea meel, et saame kodu ja perekonna Jõhvi hooldushaigla patsientidele pisut lähemale tuua,“ kinnitas Vaata Maailma juht Kristi Kivilo.

NutiAkadeemia projekti koordineerib Vaata Maailma sihtasutus koostöös Swedbanki, SEB, Telia, Elisa, ja SK ID Solutionsiga.

Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932