Autor: ITuudised.ee • 16. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Ericsson Eesti sai taas eestlasest juhi

Andrus Durejko
2011. aastast ASi Ericsson Eesti juhtinud Seth Lackman lahkub kontsernist. Uus juht on eestlane ning kasvas välja ettevõtte seest.

Ericsson Eesti uueks juhiks sai tänasest Andrus Durejko, kes on ettevõttes töötanud üle 25 aasta. Lisaks Ericssoni Eesti esinduse tegevjuhi ametile jätkab Durejko tööd Soome ja Baltimaade digitaalteenuste valdkonnajuhina. Ericsson Eesti juhatusse kuulub ta alates 1999. aastast.

Durejko liitus Ericssoniga 1993. aastal, töötades selle aja jooksul mitmel erineval positsioonil. Viimati vastutas Durejko süsteemiintegratsiooniprogrammide eest Eestis, enne seda juhtis mobiilsidevõrkude osakonda Ukrainas.

„Minu eesmärk on veelgi tugevdada meie kui juhtiva info- ja kommunikatsioonitehnoloogia partneri positsiooni 5G väljaarendamisel,“ viitas Andrus Durejko järgmisele mobiilside põlvkonnale.

Tema sõnul mängivad 5G ja asjade internet ehk IoT lähitulevikus mitte ainult kommunikatsiooni-, vaid ka äri- ja ühiskonnaarengus keskset rolli, kuna Eesti on e-riik ning suur hulk elanikkonnast on seotud tehnoloogia sektoriga.

„Eesti IKT-sektor koos riigipoolse toetuse ja seadusandlusega on loonud võimaluse, et Eesti on saanud juhtivaks riigiks e-teenuste ja kiire interneti ühenduse kaudu. Mul on suur au saada Ericsson Eesti uueks juhiks ning koos oma meeskonnaga aidata klientidel arendada ja ellu viia kõiki 5G ja IoT pakutavaid võimalusi,“ ütles Durejko.

Ericsson Eesti endine juht Seth Lackman otsustas ettevõttest lahkuda ja jätkata oma karjääri väljaspool Ericssoni. „On olnud väga meeldiv töötada viimased 24 aastat Ericssonis, kuid otsustasin, et praegu on õige aeg uuteks väljakutseteks. Mul on hea meel anda juhtimine üle Andrusele teades, et ettevõte on väga heades kätes,“ sõnas Lackman.

Ericssoniga liitus ta Soomes 1994. aastal. Alates 2011. aastast töötas Seth Lackman Ericsson Eesti juhina, olles samal ajal ka Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) juhatuse liige.

Enne Seth Lackmani juhtis Ericsson Eestit Veiko Sepp, kes kevadel 2011 võttis vastu emafirma pakkumise asuda Pekingis juhtima Ericssoni Hiina ja Põhja-Aasia regiooni kliendiüksust.

Ericssoni Tallinna tehase juhina jätkab Lars Ottoson. Tallinna tehas toodab kõrgtehnoloogiliste seadmete abil sidevõrgu tugijaamu.

Kokku töötab Ericsson Eestis ligi 1500 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755