Autor: Aali Lilleorg • 20. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Plokiahela võidukäik I kvartali tulemustes

Äripäeva Infopank koostas ülevaated erinevate sektorite I kvartali majandustulemustest. Info ja side sektori kvartaalse raporti abil saab tutvuda 1714 ettevõtte näitajatega, millest on näha, et kordades kõige enam kasvatasid käivet plokiahela tehnoloogiat kasutavad ettevõtted.

I kvartali tulemuste raport annab võimaluse saada ülevaade, kuidas sektori ettevõtetel läheb, mõista tegelikke trende ja võrrelda ettevõtete tulemusi, et omada pilti konkurentsipositsioonist.

Raportis on toodud võrreldavad I kvartali näitajad aastate 2017 ja 2018 kohta ettevõtte käibest, riiklikest maksudest, tööjõumaksudest ja töötajate arvu kohta. Sektori andmed on koondatud EMTAK tegevusala jaotuse info ja side alusel. 

Käibe kasvu osas juhivad koondtabelit plokiahela tehnoloogiat kasutavad ettevõtted Hashcoins OÜ ja Guardtime AS, milles käibe kasv oli vastavalt 55,5 ja 43,9 korda. Töötajate arvu kasvatas Hashcoins 2 korda ja Guardtime 10 võrra.

Ligi 9 korda on kahe aasta võrdluses I kvartali käivet kasvatanud Cybexer Technologies ja 8 korda Veriff OÜ, mille käive I kvartalis oli üle 100 000 euro ja töötajate arv on tõusnud 14ni.

2018. aasta I kvartali käibe suuruse järgi sektori tulemusi reastades on esikolmikus kõik tuntud telekomifirmad ja neljandal kohal näeme tarkvaraettevõtet Nortal, mis suutis käivet võrreldes eelmise aasta I kvartaliga kasvatada 1,62 korda. Tähelepanuvääriv on käibe suuruse järgi üheksanda koha saanud Taxify saavutus, mis näitab, et jätkatud on traditsiooni kasvada viis korda ja seda nii käibe kasvu kui ka töötajate arvu osas. Käibe mahu osas järgnevad ja jäävad esikümne piirimaile Adcash ja Fortumo, aga võrreldes eelmise aasta I kvartaliga on neil käibenumbrid väiksemad.

Töötajate arvu vähenemist vaadates torkab silma ettevõtte Kühne + Nagel, aga selle taga on asjaolu, et 2017 toimus ettevõtte jagunemine ja juunis asutati 350 töötajaga ettevõte Kühne + Nagel IT Service Centre AS.

Igaüks saab enda jaoks huvipakkuvat infot vaadata, oma ettevõtte konkurentsipositsiooni jälgida ja selle põhjal kasvuprognoose kavandada, soetades endale Äripäeva Infopanga  info ja side valdkonna kvartaalse raporti https://pood.aripaev.ee/info-ja-side-raport.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755