Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 13. mai 2018

Andmeid kogutakse, aga kes neid kasutab?

Taavi Kotka
Autor: Eiko Kink
Statistikaamet toetub oma analüüsides ja kokkuvõtetes paljuski ettevõtetelt ja riigiasutustelt saadud andmetele. Et veelgi paremini infot välja anda, on kavas muuta andmete korjamist selliselt, et andmete jagajate koormus oleks võimalikult väike ja vajalikud andmed jõuaksid statistikaametisse minimaalse viitega.

Saates "Arvude taga" on juttu reaalaja andmekaevest, mille juures reaalaeg tähendab seda, et kõik vajalikud andmed oleksid olemas kuuajase intervalliga. Milleks see vajalik on, sellest räägivad statistikaameti peadirektor Mart Mägi ja IT-ettevõtja Taavi Kotka.

Seminaril "Kuidas edukalt rakendada tulevikutehnoloogiaid ja juhtida strateegilisi IT projekte?" räägib Statistikaameti peaanalüütik Toomas Kirt teemal "Kuidas rakendada suurandmeid avalikus sektoris?"

Vaata, kes veel esinevad ja pane end kohe kirja SIIN

Saates räägitakse ka sellest, milliseid võimalusi selline andmekorje pakub ka teistele peale statistikaameti ja millised on andmete kogumise võimalikud ohud. 

Saadet juhib Kadri Põlendik.

Saadet toetab statistikaamet.

 

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932