16. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazon teeb suure sammu plokiahela tehnoloogia kasutamiseks

Foto: Pixabay
Amazoni pilveteenuste üksus püüab leida viise, kuidas kliendid saaksid kasutada plokiahela tehnoloogiat. Selleks loodi uus partnerlusleping, vahendab CNBC.

Pilveteenuste meeskond hakkab koostööd tegema idufirmaga Kaleido, mis kasvas välja juhtivast plokiahela inkubaatorist Consensysist. Ettevõtte eesmärk on anda pilveteenuste klientidele ligipääs tehnoloogiale, mis on ka bitcoini aluseks.

„Nad saavad keskenduda oma vajadustele ning nad ei vaja selleks krüptograafias doktorikraadi. Me pakume neile lihtsat platvormi, mis võimaldab ettevõtte ehitada üles plokiahelale,“ ütles Kaleido üks asutajatest Steve Cerveny.

Plokiahela tehnoloogia salvestab kõik tehingud niinimetatud avalikus pearaamatus (distributed ledger). Selle tehnoloogia toetajad ütlevad, et see võimaldab kolmanda osapoole enamus juhtudel tehingust välja jätta.

„Kaleido toomine Amazoni klientideni aitab neil kiiremini tegutseda ja samal ajal ei pea nad plokiahelaga ise tegelema,“ ütles Amazoni veebiteenuste üksus oma teadaandes. „Tegemist on esimese plokiahela SaaS lahendusega.“

Amazoni veebiteenused ja Kaleido hakkavad kasutama Etherumi plokiahela platvormi. Etherumi looja Joseph Lubin ütles, et varem pole ükski tehnoloogiafirma nii suurt sammu plokiahela kasutamiseks astunud.

Lubin tõi välja, et Amazon võib plokiahela tehnoloogiat kasutama hakata näiteks tarneahelates.

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755