Autor: ITuudised.ee • 28. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Latitude59 pitchivõistluse võitis Fractory

Fractory võitis konkursi.
Foto: Annika Haas
Reedel Tallinnas lõppenud tehnoloogia, ettevõtluse ja innovatsiooni konverentsi Latitude59 pitchivõistluse võitis Fractory, mis pälvis 170 000 euro suuruse iduinvesteeringu.

Võistlusele kandideeris 101 ettevõtet, kellest kümme jõudsid finaali rahvusvahelise žürii ette. Latitude59 peaauhinna – raha 10 000 eurot, kahenädalane Startup Embassy korraldatud reis Silicon Valleysse USAs (lennupiletid GoTraveli poolt), juriidiline nõustamine Hedman Partners advokaadibüroolt ning auhinnad Valgelt Klaarilt – võitis Fractory.

Fractory on veebilahendus, mis aitab inseneridel saada automaatse hinnapakkumise laialt tootjate võrgustikult. Pitchivõistluse partneri Nordic Angel Program sündikaadi poolt välja pandud 170 000 euro suuruse investeeringu pälvis samuti Fractory.Tänavu käsitleti Latitude59 pealavadel Kultuurikatlas kokku kolmeteistkümmet erinevat teemat, sealhulgas räägiti küberturvalisusest ning rahvusriikide tulevikust, sellest, kuidas ehitada inimkeskseid ettevõtteid ning millised on möödunud ja tulevad trendid turunduses. Lisaks arutleti tehisintellekti kasutusviiside, jätkusuutliku toidutööstuse tuleviku ja krüptorahanduse teemadel.Teiste hulgas esinesid näiteks prantsuse ettevõtja ja andmeteadlane Rand Hindi, neuroeetika professor, teadvuse, teadlikkuse ja tehnoloogia kokkupuutepunktides tekkivaid eetilisi küsimusi uuriv Thomas Meitzinger, Euroopa noore innovaatori tiitliga pärjatud AI ettevõtja Kumarjev Chatterjee, Euroopa hinnatuimaks SAAS investoriks peetav Christoph Janz ning Singularity University asutav liige ja eksponentsiaalsete tehnoloogiate spetsialist Kathryn Myronuk.Kahe päeva jooksul rääkisid oma kohati uskumatuid lugusid ka 12 idufirmade asutajat Eestist ja välismaalt, teiste hulgas näiteks virtuaalse isikutuvastamisteenuse Veriff asutaja Kaarel Kotkas ja pilvepõhise telekommunikatsiooniteenuse onoff juht Taig Chris.Tehnopoli matchmaking-alal leidis konverentsi külastajate vahel aset rohkem kui 2000 üks-ühele eelnevalt kokku lepitud kohtumist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755