Autor: ITuudised.ee • 1. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa: kaugtöö pole vaid kodukontor

Foto: Pixabay
Kaugtöö all peetakse tihti silmas vaid kodukontorit, kuis soovitan mõelda kontori või kodu piiridest kaugemale, ütles kaugtööedendaja Elisa Eesti personalijuht Kaija Teemägi.

Tema sõnul hakkas konkursile Kaugtöö Tegija 2018 laekunud taotlusi analüüsides silma, et kaugtöö all mõistetakse tihti ainult kodukontorit. „Soovitan mõelda kontori või kodu piiridest kaugemale. Kaugtöö on tööviis, mis pakub tehniliste vahendite ja kokkulepete alusel võimaluse töötada asukohast sõltumatult,“ selgitas ta.

„Nii uuringud kui ka meie enda ettevõtte kogemus on näidanud, et töötajad on rahulolevamad ja efektiivsemad, kui saavad paindlikumalt töötada,“ lisas Teemägi.

Võimalikele kitsaskohtadele viidates ütles Elisa personalijuht, et just puudulikud või kesised tehnilised vahendid ja kommunikatsiooniprobleemid on tihti peamised, mis distantsilt töö tegemist takistavad. 

Selle aasta konkursi valguses väljendas Teemägi rahulolu, et palju kaugtöötajaid tuleb avalikust sektorist. „Ministeeriumid või ametid on aina enam kaugtöö kui paindliku tööviisi omaks võtnud,“ kinnitas ta.

Targa Töö Ühing, Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE ja Elisa kuulutasid välja organisatsioonid, kes pälvisid Kaugtöö Tegija 2018 märgise. Uutest tulijatest pälvisid märgise teiste seas Swedbank, SEB, maksu- ja tolliamet, rahandusministeerium ja tööinspektsioon.

Märgise väljaandja Targa Töö Ühingu juhi Ave Laasi sõnul oli teist aastat korraldatav konkurss taas osalejaterohke ning märgise sai 31 uut organisatsiooni. „On hea meel näha, et ka Eesti mõistes väga suured ettevõtted proovivad kaugtööd rakendada. Nad teevad seda väga süsteemselt ja edukalt. See on tegelikult väga suur edasiminek, sest mitmeid aastaid on kaugtöö olnud pigem väikeste teenusmajanduse ettevõtete pärusmaa,“ lisas ta.

Žüriiliikme ja Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE juht Ene Olle selgitas, et kaugtööga tegelemine vajab tervikpildi nägemist. „Edukad on need ettevõtted, kes kaardistavad kitsaskohti, probleeme ning otsivad alternatiivseid lahendusi ka nende töötajate jaoks, kelle ametikohustused kaugtööd kogu aeg teha ei luba,“ märkis ta.

Eelmisel aastal sai märgise 50 ettevõtet ehk kokku on nüüd 81 kaugtöö märgise omanikku. Kolmeks aastaks antava märgise saajate nimekiri on üleval lehel smartwork.ee.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755