Autor: ITuudised.ee • 7. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konverents IT- ja tööstussektori koostööst

ITLi president Ivo Suursoo.
Foto: Raul Mee
Tallinna kogunes täna-homme toimuvale rahvusvahelisele konverentsile "Industry 4.0 in Practice" hulk spetsialiste, kes räägivad robotiseerimisest, asjade internetist ning tehnoloogia abil tööstusettevõtete efektiivsemaks muutmisest.

"Robotite ja suurandmete ajastul tuleb tehnoloogia- ja tööstussektoril teha koostööd," selgitas infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu (ITL) president Ivo Suursoo. "Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia sektori ja tööstussektori koostöös tekkiv terviknägemus automatiseerimisest, robotiseerimisest ja digitaliseerimisest võimaldab tootmist nutikamalt planeerida ning selle kaudu ka majandust mõjutada," märkis ta.

Suursoo sõnul võiks häkatonlik mõtteviis, kus erinev kogemus kokku sobitatakse, saada normiks nii ettevõtetes kui ka ühiskonnas laiemalt. "Just sellisest koos tegutsemisest tekkinud lahendustest tööstuskonverentsil kuulemegi," lisas ta.

Neljandat korda toimuval Baltimaade suurimal tööstuse digitaliseerimise teemalisel konverentsil Swiss?telis osaleb ligi 300 inimest nii tööstus- kui ka IKT-valdkonnast, samuti avalikust sektorist ja ülikoolidest.

Inglisekeelse konverentsi korraldavad ITL, tehnikaülikool, EAS ja elektroonikatööstuse liit koos partneritega avalikust ja erasektorist.

Kõrvalprogrammina on EASil 8. juunil kavas Tehnopolis ideepäev Tark Tööstus, kus osalejad otsivad kaheksatunnisel ideede maratonil ekspertide abiga innovaatilisi digitaalseid lahendusi tööstuses leiduvatele probleemidele.

Konverentsi elluviimist toetab EL programm Interreg projekti DIGINNO raames.

Otseülekannet on võimalik jälgida SIIT

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052