Autor: ITuudised.ee • 7. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype Eesti arenduskeskusel on 1. juulist uus juht

Tanel Erm
Foto: Skype Technologies OÜ
Alates 1. juulist 2018 hakkab Skype Eesti arenduskeskust juhtima Tanel Erm. Keskuse tooteportfell on viimasel kolmel aastal laienenud ja arendustöö põhifookus on intelligentne, pilveteenustel põhinev infrastruktuur, mis võimaldab miljonitel nii era- kui äriklientidel Skype, Skype for Business ja Microsoft Teams rakenduste kaudu suhelda.

Tanel Erm vastutab Skype’i ja Microsofti ülemaailmse tasuliste kõne- ja sõnumiteenuste arenduse ja operatsioonide ning Tallinna ja Tartu üksuse toimimise eest. Erm alustas ettevõttes tööd 2005. aasta aprillis.

Tanel Ermi sõnul on tal heameel asuda vedama nii unikaalset meeskonda, mis on osa ainsast maailma viiest juhtivast tehnoloogiaettevõttest, millel on Eestis arenduskeskus.

“Lähema 12 kuu jooksul värbame keskusesse juurde 60 inimest, praegu on neist ametikohtadest kolmekümnele avatud konkurss. Uued kompetentsivaldkonnad, kuhu inimesi värvatakse, on seotud Big Data, tehisintellekti, pilveteenuste ja tarkvaraarendussüsteemidega,“ selgitas Erm keskuse laienemisplaane. Juunikuu alguses töötas Tallinnas ja Tartus kokku 287 inimest.

Skype Eesti senise juhi Andrus Järgi sõnul laienes tema eestvedamisel arenduskeskuse loodavate ja testitavate toodete portfell ning Skype’i kõnerakenduse kõrvale tulid ärisuhtluserakendus Skype for Business ja ühistöövahend Microsoft Teams.” Skype’is ja Microsoftis töötatud 12 aastat on olnud väga põnevad, täis suuri ja proovile panevaid väljakutseid ning ma olen siiralt õnnelik, et sain koos töötada nii tarkade ja toredate inimestega,” lisas Järg.

Andrus Järg asub 1. juulist ametisse Tallinna Lennujaama maapealsete teenuste turu arendusjuhi ametikohale.

Skype Eesti juhtkonnas jätkavad Ermi kõrval kommertsplatvormi arendusjuht Dmitri Mihhailov, personalijuht Merle Liisu Lindma ja pilveteenuste halduse juht Margus Kaur.

Skype Eesti kuulub Microsofti ettevõtete grupi divisjoni Devices & Experiences. Microsoft on ainus maailma viiest juhtivast tehnoloogiaettevõttest, millel on Eestis arenduskeskus.

Eestis tegutseb lisaks Akadeemia teel asuvale Skype'i arenduskeskusele samasuguste ülesannetega Tartu tiim ning Microsofti 20 töötajaga müügimeeskond. Aasta lõpuks kolib Microsoft Eesti müügimeeskond arenduskeskusega ühisele aadressile Mustamäel Akadeemia teel.

Täiendavad faktid

Ettevõtte nimi: Skype Technologies OÜ

Asutatud 2003. aastal, tähistab tänavu 17. augustil 15. sünnipäeva.

•Skype Eesti arenduskeskus annab tööd 287 inimesele Tallinnas ja ettevõttes töötab ligi 30 erinevast rahvusest inimest.

•Alates 2011. aastast kuulub Skype Microsofti korporatsiooni.

•Skype Eesti arenduskeskuses arendatavad tooted on Skype, Skype for Business, Microsoft Teams.

•Ettevõtte juht on alates 1. juulist 2018 Tanel Erm. Tanel Erm võtab juhtimise üle Andrus Järgilt, kes oli Skype Eesti juht alates 2013. aastast.

•Skype on viimased kuus aastat valitud Eesti tudengite töö-ootuste uuringu tulemusel atraktiivseimaks tööandjaks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755