Autor: Indrek Kald • 3. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ADM Hosting sai Briti valitsuse pilveteenuste partneriks

ADM Hostingu juht Klemens Arro.
Foto: ADM
Eesti digiagentuur ADM Hosting võitis Suurbritannia valitsuse pilveteenuste raamhanke ning lisati riiklikku andmebaasi. See võimaldab automaatselt ja lihtsustatud korras osaleda sealseil pilveteenuste hankeil.

Briti valitsuse 2013. aastal algatatud poliitika Government Cloud First kohustab valitsusasutusi IT-teenuste hankimisel esmalt kaaluma avalikke pilveteenuseid ja alles seejärel teisi võimalusi. Hankeprotsessi lihtsustamiseks korraldatakse raamhankeid, kus saavad osaleda kõik selleks kvalifitseeruvad teenuseosutajad. Viimase pilveteenuste raamhanke võitiski ADM Hosting.

ADM Hostingu juhi Klemens Arro sõnul valmistusid nad raamhankeks põhjalikult. "Pidime vastama väga erinevatele nõuetele alates mitmekesisest meeskonnast ja lõpetades keskkonnasäästliku ettevõtlusvormiga. Lisaks sellele muidugi tavapärased tehnilised nõuded, aga ka näiteks valmisolek põhjalikuks taustakontrolliks, kui hakkame haldama riigisaladuse kaitse all olevaid andmeid," kirjeldas ta.

"Meile teadaolevalt on ADM Hosting esimene Eesti hostingufirma, kes on nii rangete nõuetega ja kõrgetasemelise hanke võitnud," lisas Arro.

Tema sõnul tähendab raamhanke võit ADM Hostingule ühelt poolt uusi ja suuremaid ärivõimalusi Suurbritannias, aga teisalt ka suuremat vastutust. "Kuigi ADM Hosting on Suurbritannia kliente teenindanud juba mitu aastat ning oleme loonud sinna ka oma esinduse, on valitsusasutustele teenuse osutamine kindlasti oluline hüpe meie Euroopasse laienemisel. Ka kogemuse ning vastutuse mõttes on see äärmiselt oluline samm," märkis Arro.

2012. aastal algatatud pilveteenuste programmi UK Government G-Cloud eesmärk on lihtsustada Suurbritannia valitsusasutuste pilvandmetöötlusega seotud IT-hangete korraldamist. Selle raames korraldatakse raamhankeid, milles edukaks osutunud pakkujad koondatakse andmebaasi Digital Marketplace, mis on peamine keskkond, kust Suurbritannia avaliku sektori organisatsioonid pilvetehnoloogia teenuseid hangivad.

ADM Hosting kuulub 1997. aastal asutatud ADM gruppi, mille 110 töötajat pakuvad digi-, IT-arendus ning infrastruktuurilahendusi. Grupi müügikäive on aastas pea üheksa miljonit eurot, millest 40% moodustab eksport.

ADM Hosting on spetsialiseerunud Amazoni, Google´i ja Microsofti pilvetehnoloogiatele. Firma klientide seas on Hewlett-Packard, Bosch & Siemens Home, Amnesty International UK, G4S, Coop, Swedbank, Amserv, SK ID Solutions jt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755