Autor: ITuudised.ee • 4. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia Eesti uus juht on ametis aasta lõpuni

Telia Eesti uueks juhiks saab Robert Pajos.
Foto: Janika Kuusik, Telia Eesti personaliüksuse direktor
Juuli keskel Telia Eesti uueks juhiks saava Robert Pajose leping kestab esialgu aasta lõpuni. Samas otsib Telia emafirma siinsele esindusele juhti ka pikemaks perioodiks.

Isa poolt Eesti juurtega Pajos kolib sel nädalal Tallinna Brasiiliast, kus ta on viimased seitse aastat juhtinud Ericssoni grupi piirkondlikke üksusi.

"Ootan suure põnevusega Eestisse kolimist ja Teliaga ühinemist, et panustada digitaalsetesse muutustesse, mis toimuvad ettevõttes nii sisemiselt kui klientide suunal," ütles Pajos. Telia teatel ootavad uut juhti Eestis nii suvekodu kui ka sõpruskond. 

Robert Pajosel on infotehnoloogia magistrikraad, ta on lõpetanud Stockholmis kuningliku tehnoloogiainstituudi. Pajos on elanud mitmes riigis, sealhulgas USAs, Venemaal ning viimasel ajal Brasiilias. Karjääri jooksul on Pajos töötanud erinevatel ametikohtadel Ericssoni grupis, operatsioonide juhtimisest müügijuhtimiseni. 

Telia Eesti emafirma Telia Company juhatuse liige ning Leedu, Eesti ja Taani klastri juht Emil Nilsson nimetas siinset esindust „hästi juhitud ning tugevaid tulemusi näitavaks ettevõtteks, mis ajab vastutustundlikku ja laiema ühiskondliku mõjuga äri. 

"Tänan Dani tema suure panuse eest – ettevõttel on täna paigas kindel strateegia, mille täitmist saavad Robert ja tema juhitav meeskond jätkata," lisas Nilsson.

Telia Eesti praegune juhatuse esimees Dan Strömberg väljendas pressiteates tänu oma meeskonnale "kõige eest, mida me viimase kahe ja poole aasta jooksul oleme ühiselt saavutanud". 

"Viisime kaks erinevat ettevõtet ühise kaubamägi ja juhtimiskultuuri alla, näitasime koostöös heade partneritega eelmisel sügisel 5G võimalusi ning oleme oma klientide jaoks esimesena turule toonud mitmeid uusi tooteid-teenuseid," sõnas ta.

Enne Eestisse kolimist Vilniuses töötanud Strömberg suundub Telia Leedu juhiks, võttes teatepulga üle Kestutis Sliuzaselt. Strömberg lahkus kolmeaastase töö järel Leedu Omnitelist 1. jaanuaril 2016, mil sinnamaani Leedu telekomi Teo juhtinud Šliužas asus juhtima TeliaSonera Leedu üksust ning algas Teo ja Omniteli ühendamine.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755