Autor: ITuudised.ee • 20. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaspersky Lab: inimesed kaitsevad liiga vähe enda nutiseadmeid

Vastavalt Kaspersky Lab’i uuringule ei kaitse 17% kasutajatest kuidagi oma mobiiliseadmeid ning enam kui pool (52%) ei pane neile salasõna. See tähendab, et inimesed riskivad teha nutitelefonides, tahvelarvutites ja mõnedes teistes vidinates hoitavaid väärtandmeid ligipääsetavaks kõigile, sealhulgas kurjategijatele.
Foto: Pixabay.com

Tänapäeval kasutavad mitmed inimesed mobiiliseadmeid kõikide online-tegevuste jaoks. Nõnda siseneb 68% vastajatest võrku regulaarselt nutitelefonist ning 34% – tahvelarvutist. Sestap võib nende seadmete vargus osutuda tõeliseks löögiks.

Kaspersky Lab’i ekspertide andmetel kasutab enam kui kolmandik (35%) vastajatest nutitelefone internetipanganduse operatsioonide teostamiseks. See tähendab, et seadme murdmise või kaotamise puhul võivad kurjategijad saada ligipääsu kasutaja konfidentsiaalsele finantsteabele. Peale selle siseneb 57% vastajatest nutitelefonidest regulaarselt oma e-posti kasutajakontodesse ja sotsiaalvõrgustikesse.

Sealjuures kriitiliselt tähtsate andmete olemasolu mobiilseadmetes ei innusta inimesi tingimata muutuma küberturvalisuse küsimuses teadlikeks ja vastutustundlikeks. Üksnes 30% vastajatest loob mobiilividinates hoitavate andmete reservkoopiaid, 21% kasutab funktsiooni „Antivaras“ ning 11% šifreerib faile ja kaustasid vältimaks nendele sanktsioneerimata ligipääsu.

„Täna on mobiiliseadmed lahutamatu osa nende mitmete inimeste elus, kes hoiavad neis oma konfidentsiaalseid andmeid. Sestap osutuvad nutitelefonid, tahvelarvutid, netimärkmikud ja teised analoogsed vidinad sageli atraktiivseks sihtmärgiks küberkurjategijate jaoks. Kaspersky Lab fikseeris 42,7 miljonit kahjutoovat mobiiltarkvara rünnakut üksnes aastal 2017, mis on 2,7 miljoni võrra suurem kui mullune näitaja. Sestap on mobiiliseadmete kindel kaitse kaasaegsetele kasutajatele äärmiselt vajalik“, – rõhutas Kaspersky Lab’i viirusetõrje ekspert Victor Chebyshev.

Kaspersky Lab’il on lahendus Kaspersky Internet Security Android’ile*. See on mõeldud mobiilseadmete kaitseks ning tagab isikuandmete kaitse, kontrollides automaatselt kõiki rakendusi ja faile ning blokeerides kahtlaseid veebilehti ja ohtlikke viiteid sõnumites.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755