Autor: Indrek Kald • 3. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telialt Apple´i seadmetel kaugseadistus

Apple´i arvutit saab äriklient nüüd Eestis ka kaugseadistada.
Foto: Pixabay
Telia Eesti ja Apple´i koostöös valmis Eesti ettevõtetele esmakordselt pakutav Apple Business lahendus, mis muudab lihtsamaks ja turvalisemaks äriklientide elu, kel plaanis võtta kasutusele näiteks iPhone´id või MacBookid.

Seni tähendas Apple´i seadmete tööks ettevalmistamine käsitööd, uus protsess on kiirem ja turvalisem: kui ettevõte ostab endale uued Apple´i tooted, lisab Telia need kliendi Apple Business keskkonda ning seadmed on kaugseadistamiseks valmis.

Telia Eesti IT-teenuste juhi Taavi Talve sõnul aitab lahendus iPhone´i, iPadi või Apple´i arvuti kasutusele võtval ettevõttel aega kokku hoida. "Kui kuller järgmisel päevad seadmed kliendi juurde toimetab, seadistatakse seadmed esmasel käivitamisel automaatselt, vastavalt ettevõtte poolt määratud nõudmistele ja tingimustele," selgitas ta.

Talve kinnitusel saab sel moel määrata, kuidas Apple´i toodet kaugseadistada, paigaldada erinevaid äppe, otsustada töötaja õiguste üle nutitelefonis või arvutis, rakendada turvapoliitikat jms.

Teenuse kasutamise eelduseks on Apple Business konto, mille saab ja peab iga klient ise Apple´i kodulehel tegema. Telia kaudu saab Apple Business programmiga liita vaid läbi Telia ostetud seadmeid.

Programm puudutab ettevõttele ostetud (st mitte töötajate isiklikke) seadmeid alates 2011. aastast.(iOS 7 või uuem/ OS X Mavericks 10.9 või uuem). 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755