Autor: Indrek Kald • 25. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taxify alustab tänasest tegevust Helsingis

Taxify tegevjuht ja asutaja Markus Villig.
Foto: Andras Kralla
Transpordiplatvorm Taxify laienes Põhja-Euroopasse, alustades tänasest tegevust Helsingis. Sõidukilomeetri hind on seal kolm korda kallim kui üle lahe Tallinnas.

Taxify asutaja ja tegevjuhi Markus Villigu sõnul on sel suvel Soomes vastu võetud transpordiseaduse muudatus avanud turu uutele transpordivõimalustele. "Maailm liigub üha rohkem selles suunas, et inimesed loobuvad isiklikest autodest ja kasutavad rohkem tellitavat transporti," märkis ta.

Taxify Soome tegevjuhi Ville Riola sõnul avaldab nende Soome turule tulek positiivset mõju Helsingi linnaliiklusele. "Lisaks pakub Taxify inimestele võimalust paindlikult lisatulu teenida, kahtlemata on Soomes palju inimesi, kes seda võimalust hindavad, olgu see siis püsitööna või oma põhitöö kõrvalt aeg-ajalt lisatulu teenides," lisas ta.

Taxify sõidualustustasu hakkab Helsingis olema kolm eurot, kilomeetri hind 1,10 eurot ja minuti hind 30 senti. Sõidu miinimumtasu on kuus eurot. Võrdluseks - üle lahe Tallinnas tuleb maksta sõidualustustasu 1,19 eurot, kilomeetri hind on 0,39 eurot ja minuti hind 0,14 eurot. Sõidu miinimumtasu Tallinnas on aga 2,50 eurot.

2013. aastal asutatud Taxify on üks kiiremini kasvavaid transpordiplatvorme, millel on enam kui 15 miljonit klienti ja pool miljonit juhti 29 riigis. Ettevõtte turuväärtus kasvas tänavuse 150 miljoni eurose rahakaasamisega miljardi dollarini.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755