Autor: Aali Lilleorg • 5. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andmemajandus 2018 soodushind lõppeb. Vaata, kes esinevad!

6. detsembril ITuudised ja Äripäeva koostöös teist korda toimuv Andmemajanduse foorum võtab sel aastal fookusesse andmeteaduse rakendamise praktilise poole ja räägib lähemalt, kuidas alustada uute võimaluste kasutamist. Foorumi osalemistasu soodsaim hind lõppeb 5. novembril.

Andmemajandus 2018 teemaks sel aastal on "Unistamisest konkreetsetele tegudele: kuidas andmeteadust praktikas kasutada".

Foorumi programmi koostanud Enn Saar ütleb, et aastaid on jutustatud suurtes andmehulkades peituvatest tuhandetest võimalustest ja tehisintellekti võidukäigust ning konverentsidel räägitakse ikka ja jälle maailma suurettevõtete näiteid. "Kuidas aga saab Eestis tegutsev ettevõte kõik need uued võimalused enda kasuks tööle panna?" küsib ta.

"Oleme kutsunud praktilisi juhiseid ja näiteid jagama inimesed, kes on andmemajanduse võimalused reaalselt oma ettevõtte ja klientide jaoks kasutusele võtnud. Ja seda siin meie koduhoovis," lisas Saar.

Andmemajanduse foorumil 2018 tuleb ettekannates vaatluse alla, kuidas tähele panna andmetes nähtamatut, juttu tuleb globaalsest vaatest ja näidetest maailmas, Eesti riigi vaadetest ja võimalustest, saab tutvuda mitmete reaalsete Eesti kogemuslugudega. Masinõppe evangelist Taavi Tammiste jagab praktilisi nõuandeid, milliste reaalsete sammudega ettevõttes alustama peaks, milliseid küsimusi küsida ja kust alustama peaks. Ülikoolide esindajad TalTech'ist ja Tartu ülikoolist räägivad, mis on ülikoolides hetkel uurimise all ja kuidas ülikoolidega koostööd teha.

Riigikantselei digi-innovatsiooni nõunik Marten Kaevats tutvustab oma ettekande sisu: "Kratid võimaldavad suurest infohulgast märkimisväärselt paremini aru saada. Kuidas võiks riik krattide abil rohkem kasu saada, sealjuures hoides põhiväärtusi nagu privaatsus ja läbipaistvus? Milline võiks olla ka tegelikult andmepõhine riigivalitsemine?"

Kasutusele võtmine on keerulisem kui võiks arvata

SIFR OÜ tegevjuht ja masinõppe evangelist Taavi Tammiste soovitab ettevõtjatel esmalt mõelda ettevõtte tehisintellekti kasutamise valmidusest. "Paljud väljaanded räägivad tehisintellektist kui tehnoloogiast, mis muudab maailma samapalju kui industriaalrevolutsioon, kuid selle kasutusele võtmine on keerulisem kui võiks arvata. Mida peab ettevõttes jälgima ja mis on need võtted mis lihtsustavad masinõppe kasutusele võtmist? Kuidas alustada ideede otsimisega oma valdkonnas?" kirjeldab ta.

Kes esinevad?

Foorumil on esinemas on äsja Cambridge'ist Eestisse kolinud küberturbe ekspert Kieren Nicolas Lovell, informaatikateadlane ja tehisintellekti ekspert Kristjan Korjus, Riigikantselei digi-innovatsiooni nõunik Marten Kaevats, OÜ Positium LBS liikuvuse statistika tootejuht Marek Rannala, MeetFrank asutaja ja tehnoloogijuht Anton Narusberg, AS Levira meediateenuste arendusjuht Martti Kinkar, SIFR OÜ tegevjuht ja masinõppe evangelist Taavi Tammiste ning valdkonna esindajad TalTechist ja Tartu ülikoolist.

Programmi on kokku pannud ja foorumit juhib Enn Saar.

Sihtrühm on ettevõtete juhid, arendusjuhid, andmeteadlased, IT-juhid, IT projektijuhid, analüütikud, riskijuhid, juristid, tehnoloogiajuhid, CDO, CTO, CIO, müügidirektorid, müügijuhid, turundusjuhid, teenindusjuhid, kliendihaldurid, tootmisjuhid, tarneahela juhid, logistikud jt.

Osalemistasu on 299 eurot (km-ga 358,80 eurot). Soodushind kuni 05.11 on 199 eurot (km-ga 238,80 eurot).

Programmiga tutvuda ja registreeruda saab veebilehel www.ituudised.ee/andmemajandus18. Lisainfo: Aali Lilleorg, [email protected], tel 5053172.

Andmemajandus 2018 toimub 6. detsembril Hestia Hotel Europa konverentsikeskuses, aadressil Paadi 5. Oma toodete ja teenuste esitlemisest huvitatud ettevõtetel palume soovist teada anda e-kirjaga [email protected].

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755