Autor: Indrek Kald • 15. november 2018

Nestor tutvub Iisraeli edukamate idufirmadega

Riigikogu esimees Eiki Nestor kohtus Iisraeli parlamendi Knesseti esimehe Yuli-Yoel Edelsteiniga.
Foto: Riigikogu
Riigikogu esimehe Eiki Nestori juhitav Eesti delegatsioon saab täna Tel Avivis ülevaate Iisraeli innovatsiooni ja iduettevõtete edulugudest.

Lisaks külastatakse täna Eesti saatkonda ning kohtutakse Eesti kodanike ja Eestiga seotud kogukonnaga Iisraelis.

Eiki Nestor viibib sealse parlamendi Knesseti esimehe kutsel Iisraelis ametlikul visiidil. Eile külastas ta Jeruusalemmas Knessetit, kus kohtus muuhulgas ka küberkaitse alakomitee ja Eesti sõprusgrupi liikmetega. Lisaks osales Nestor holokausti mälestuskeskuse Yad Vashemi pärjatseremoonial.

"Eesti ja Iisraeli suhted on üha tihedamad nii kultuuri kui ka majanduse ja tehnoloogia vallas ning selle üle on ainult hea meel," ütles Nestor. Iisrael tähistas tänavu oma 70. ja Eesti 100. sünnipäeva. "30 aastat noorema sõbraga ühendab meid innovatiivsus, aga ka teadmine, et vaba demokraatlik riik pole iseenesestmõistetav, vaid väärtus, mida hoida ja kaitsta iga päev," ütles riigikogu esimees reisi eel.

Eiki Nestorit saadab visiidil Eesti-Iisraeli parlamendirühma esimees Keit Pentus-Rosimannus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052