• 10.01.19, 12:01
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Läti karditootja sai Eestist rahad kokku

Novembri lõpus Eestis ühisrahastuskampaania käivitanud Läti elektrikarditootja Blue Shock Race ületas eesmärgiks seatud 100 000 euro joone ning on praeguseks kogunud juba 110 000 eurot.
Võidusõitja Sten Pentus tutvustab Blue Shock Race´i pressiüritusel TV3 reporter Keili Sükijainenile elektrikarti.
  • Võidusõitja Sten Pentus tutvustab Blue Shock Race´i pressiüritusel TV3 reporter Keili Sükijainenile elektrikarti. Foto: Andrei Ozdoba
Fundwise´i juhile Henri Laupmaale ei tulnud Blue Shock Race´i edu üllatusena. "Lätlastel on originaalne kontseptsioon, mille turupotentsiaal kasvab pidevalt. Samas on nende toode võluvalt lihtne ja arusaadav ning köidab nii motospordi- kui ka tehnoloogiahuvilisi," ütles ta.
Äkilise minekuga elektrilisi hobikarte on tellinud ostu- ja meelelahutuskeskused üle maailma, F1 piloodid ning kiidusõnu pälvis lätlaste elektrikart testsõidu järel ka Eesti võidusõitja Sten Pentuselt.
"Antud projekt on selles mõttes riikidevahelise koostöö edulugu, et lätlastel õnnestus kaasata arvukalt Eesti investoreid ning samas avastasid Fundwise´i platvormi enda jaoks paljud Läti investorid," lisas Laupmaa.
Raha tuldi Eestist otsima eelkõige seetõttu, et Lätis on ühisrahastus tehtud pea võimatuks. Tõuke uute investeeringute kogumiseks said lätlased Lähis-Idas sõlmitud eellepingutest mitmesaja elektrilise hobikardi tarnimiseks.
"Investorite kaasamisel otsustasime Fundwise´i kasuks, sest soovime, et meie ambitsioonikast ettevõtmisest saaks osa Baltikumi väikeinvestorid. Nõnda saavad neist ühtaegu meie osanikud, aga ka idee ja brändi saadikud. Kindlasti peaksid Balti investorid kokku hoidma ning üksteist toetama, eriti globaalse potentsiaaliga projektides," ütles Blue Shock Race´i juht Artis Daugins.
Huvilistel on võimalik lätlaste maailmavallutusplaani investeerida veel 10. jaanuarini.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 15:13
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi ITuudised esilehele