Autor: Indrek Kald • 22. jaanuar 2019

Helistamine ja SMSide saatmine väheneb

Tele2 võrgus saadeti mullu 94,5 miljonit SMSi.
Foto: Raul_Mee, Raul Mee
Tele2 möödunud aasta kõne- ja andmesideteenuste kokkuvõte paljastab, et Eesti inimene on üha enam andmeside kasutamise usku ning kõnede tegemine ja sõnumite saatmine on langustrendis.

"Võrreldes 2017. aastaga on näiteks andmeside mahu kasutus kasvanud kuue miljoni gigabaidi võrra," rääkis Tele2 Eesti klienditeenindusdirektor Sirli Seliov. Kokku kasutasid Tele2 kliendid mullu 34 miljonit gigabaiti andeside mahtu.

Kõige kõrgem andmeside mahu kasutus kokku on Harjumaal. Samas näitab statistika, et kõigile teistele maakondadele teevad silmad ette Hiiumaa inimesed, kes tarbivad aastas keskmiselt 157 GB internetti. Järgneb Valgamaa, kus keskmine andmeside kasutus inimese kohta on 113 gigabaiti aastas.

Personaalsemaks minnes tarbib internetti kõige enam aga ühele Tartumaa naisele kuuluv number, mille keskmine andmesidemaht on üle 1,4 terabaidi kuus.

Sõnumeid saadeti Tele2 võrgus mullu 94,5 miljonit. "Kuigi sõnumite hulk on mõnevõrra aasta varasemaga võrreldes langenud, on need endiselt populaarsed, kuna paljud teenused kasutavad just SMSidel põhinevat süsteemi. Näiteks Mobiil-ID või parkimine," selgitas Sirli Seliov.

Tele2 klienditeenindusdirektori sõnul oli eelmisel aastal kõige usinam helistaja kõnede arvu poolest üks Harjumaa mees ning kõige pikemaid kõnesid pidas mees Võrumaalt.

Keskmiselt tegid eestlased eelmisel aastal 1447 kõnet, kestusega 3,1 minutit. Tele2 kliendid tegid 12 kuuga kokku 1,59 miljardi kõneminuti jagu kõnesid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052