Autor: Indrek Kald • 22. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased ostsid mullu üle 40 000 tahvelarvuti

Eestis osteti mullu 40 800 uut tahvelarvutit 10,8 miljoni euro eest. Seejuures keskmise arvuti hind aasta varasemaga võrreldes veidi tõusis.
Apple´i tahvelarvutid on endiselt popid.
Foto: Pixabay

Tahvelarvuti maksis Eestis eelmisel aastal keskmiselt 265 eurot, mis on aasta varasemaga võrreldes kolm protsenti enam, selgub uuringufirma BRC Market Experts statistikast.

Tele2 müügidirektori Aare Uusjärve sõnul eelistasid eestlased nende müügistatistika põhjal samu tootjaid, mis mobiiltelefonidegi puhul ja turu võtsid selgelt kolm suurt tegijat – Samsung, Huawei ja Apple.

"Huaweil võivad olla poliitiliselt keerulised ajad, aga eestlased armastavad nii nende tahvelarvuteid kui telefone – detsembris tarnis Huawei pea kaks kolmandikku kõigist Tele2s müüdud tahvlitest," ütles ta.

Suures plaanis on tahvelarvutite turg Uusjärve sõnul maailmas vaikselt kahanemas, väikest kasvu on suutnud teha vaid Huawei ja Apple. Ka Eestis kahanes aastaga müüdud tahvlite arv veidi – kuus protsenti.

"Peamised tahvlimüügi vähenemise põhjused on seadmete hea vastupidavus ning uuenduste vähesus. Ülemaailmselt oodatakse selleks aastaks uut kasvu eraldatava klaviatuuriga hübriid-tahvelarvutitest, mis pakuksid konkurentsi täiemõõdulistele sülearvutitele," rääkis Aare Uusjärv.

Tele2 mullu enimmüüdud tahvelarvutid:

1) Samsung Galaxy Tab A 10.1

2) Huawei MediaPad T3 10

3) Huawei T5 LTE

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474