Autor: Indrek Kald • 25. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa testib esimest 5G toega telefoni

Teises kvartalis alustab Elisa Eestis 5G toega Hiina nutitelefoni OnePlus testidega, et see esimese operaatorina ka oma müügivalikusse tuua.
Praegu müüb Elisa OnePlusi viienda ja kuuenda seeria mobiile.
Foto: Indrek Kald
Elisa saab sel nädalal Barcelona üleilmsel mobiilimessil prototüübi kujul esitletava OnePlus 5G telefoni oma tootevalikusse tuua ainsa operaatorina Eestis ja Soomes.

Elisa alustas mobiilside viienda põlvkonna ehk 5G testidega Tallinnas eelmisel aastal ning on selle tulemusena valmis võrgu avamiseks. Märtsis katsetas Elisa Eestis esimesena standardiseeritud 5G võrku, juunis tegi ettevõte maailma esimese 5G kõne kahe riigi vahel (Eesti-Soome) ning avas Eestis esimese testsagedusel püsiva 5G võrgu, mis on tänaseks laienenud kolme asukohta üle Tallinna.

Elisa juhatuse esimehe Sami Seppäneni sõnul võimaldab 5G tulek meie igapäevaelu palju nutikamaks muuta. "Elisa ei raja 5G võrku ainult tuleviku nutitelefonide ja sülearvutite jaoks, vaid eelkõige selleks, et ühendada omavahel miljonid seadmed, andurid ja sõidukid," rääkis ta. "„5G võimaldab ühendada ka uuel tasemel tehnoloogiaid nagu tehisintellekt, pilvetöötlus ja asjade internet," lisas Seppänen.

5G tulekuga tekkiv uus väärtus majandusele on Elisa Eesti juhi sõnul unikaalse potentsiaaliga ja mitte ainult linnades, vaid kõikjal tööstusaladel ja tootmises. "5G pakutav ülimalt madal hilistumine võimaldab liigutada hetkega info ühest maailma servast teise ning tähendab ka sujuvamaid digitaalseid teenuseid, näiteks sisu jagamine, videote vaatamine ja videokonverentsid," sõnas ta.

Tuhande töötajaga Elisa Eesti ASi siht on saada suurimaks kommunikatsiooni- ja meelelahutusettevõtteks Eestis. Ettevõtte mullune käive oli 169,7 miljonit eurot.

OnePlus on Lõuna-Hiinas Shenzhenis paiknev eraettevõte, mis loodi viis aastat tagasi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755