Autor: Indrek Kald • 18. märts 2019

Homme TTÜs IT-tudengite praktikate infopäev

Homsel tehnikaülikooli IT-tudengitele suunatud praktikate infopäeval saavad üle 30 ettevõtte kiirkohtingu võtmes tudengitega rääkida tööle kandideerimisest.
Praktikate infopäeva teavitus.
Foto: TTÜ

Tudeng saab omakorda esitada olulisi küsimusi, mis puudutavad töötingimusi ja arenguvõimalusi ettevõttes. Tudengi ja ettevõtte esindaja vestlused toimuvad 15minutiliste spurtidena.

IT-teaduskonna dekaani Gert Jervani sõnul kestab Eesti tööturul suur nõudlus heade spetsialistide järele ning palju on räägitud sellest, et tööandjad meelitavad tudengid tööle juba esimeste kursuste ajal.

"Tööandjate huvi tudengite suunal võib näha kas ohuna või võimalusena," ütles Jervan ja lisas, et teaduskonna ülesanne on tööandjate vajadust suunata laiemaks koostööks ettevõtete ja ülikooli vahel.

Lisaks tudengite praktikakohtadele annab Praktikakohvik tema sõnul suurepärase võimaluse kuulata ettevõtjate ootusi ja tagasisidet teaduskonnas antava hariduse osas ning leida koostöövõimalusi külalisõppejõududele.

IT-teaduskonna praktikavaldkonna juht Riina Tallo rääkis, et just personaalsus ja segamatult suhtlemine reaalse töötajaga on see, mis muudab Praktikakohviku eriliseks. "Kuigi ootame üritusele eelkõige IT-tudengeid, siis oodatud on huvilised ka inseneeriavaldkonnast. Samuti julgustan osalema nii neid, kes vahetult praktikakohti otsivad, kui ka neid, kes alles õpingute algusjärgus ning soovivad paremini mõista, millele õpingute käigus keskenduda, milliseid valikuid langetada, et tulevikus tööandjate ootustele paremini vastata," ütles ta.

Teist aastat toimuvas Praktikakohvikus kohtuvad tudengid üks-ühele firmade esindajatega ning saavad küsida neid huvitavate alade esindajatelt tööd puudutavaid küsimusi. Lisaks koostab Praktikakohvik infomaterjali, mis sisaldab tööandjate tutvustusi, ootusi, praktilist infot kandideerimise kohta ning ruumi märkmete jaoks.

Praktikakohvikus osalevad järgmised Eestis tegutsevad ettevõtted: ABB, AdaCore Estonia, Arvato, Avalanche Laboratory, Bait Partner, CGI Eesti, Cleveron, Cybernetica, Eesti Energia, Ericsson, EveryPay, Finestmedia, Fujitsu, Hansab IT Solutions, IB Krates, Iglu, Lumav Commerce, Mobi Lab, Net Group, Nortal, Proekspert, Promether, Registrite ja infosüsteemide keskus, SEB Pank, Swedbank, Tele2, Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus, Uptime, Vaimo, Warren.io, Webware.

Praktikate infopäev toimub 19. märtsil kell 12-17 Mektory ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuses. Üritust korraldavad TalTech IT-teaduskond, IT Kolledž ja IT-teaduskonna üliõpilaskogu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052