Autor: Indrek Kald • 15. mai 2019

Selguvad parimad finantsala idufirmad

SEB ja Mastercardi finantstehnoloogia idufirmadele suunatud arenguprogramm "Lighthouse" sõelub täna välja 15 Balti- ja Põhjamaade parimat sektori ettevõtet.
SEB innovatsioonijuht Siim Lepisk.
Foto: Marek Metslaid

Kevadel Tallinnas käivitatud programmis osalesid krediidivahenduse juturobot askRobin (Eesti/Lõuna-Ameerika), kliendiandmete haldamise ja rahapesuriskide tuvastamise süsteem Basis ID (Eesti/Singapur/Šveits), avatud pangandusel põhinev maksete taristu Crassula (Läti/Eesti), mobiilne rahakott ja kaupmeeste makselahendus Paytailor (Eesti/Suurbritannia) ning innovaatiliste kaardimaksete platvorm Wallester (Eesti).

Samuti on kohal kümne Taani ja Norra päritolu finantstehnoloogia firma esindajad: mobiilsed kinkekaardid DiggEcard, verifitseerimisplatvorm Diwala, noortele finantsteadlikkust õpetav Ernit, mobiilsete maksete kogumise tehnoloogia GoAppified, investeerimise turuplats Huddlestock, äriklientide pangandusteenus Hufsy, sotsiaalne ühissäästmise rakendus Spiff, rahaplaneerija Spiir, vargusevastane seade Zliide poodidele ning tehisintellekti-põhine investeerimisnõustaja Quantfolio.

SEB innovatsioonijuhi Siim Lepisku sõnul keskendub märkimisväärne osa seekordsetest ettevõtetest finantsteadlikkuse tõstmisele: raha säästmisele ning investeerimisele.

"Muidugi pakuvad enamik 15 ettevõttest üksjagu innovatsiooni maksetele ja pangateenustele laiemalt. Kolmekuulise programmi jooksul saavad ettevõtted koostöös pankade ja teiste partneritega paremini aru, kui hästi nad oskavad lahendada kasutajate probleeme ning kuidas õnnestub klientide harjumuste muutmine finantsilisemalt veelgi vastutustundlikumaks. Kohtumised investoritega võivad viia ka investeeringuteni," lisas Lepisk.

Samad firmad astuvad lavale ka neljapäeval Kultuurikatlas toimuval konverentsil Latitude59. Järgmisel nädalal valitakse välja Balti, Taani ja Norra ettevõtete seast need parimad, kes saavad oma ideed esitleda Amsterdamis toimuval Euroopa suurimal finantskonverentsil "Money20/20".

Lighthouse´i programm käivitati esmakordselt mullu sügisel Vilniuses, Stockholmis ja Helsingis ning selle esimeses voorus kandideeris kokku 25 Baltimaade ettevõtet. Esimese vooru võitis Ondato Leedust, kes sai auhinnaks kohtumised Skandinaavia pangajuhtidega ning esinemise 20 000 külastajaga startup-festivalil Slush. Tänaseks on Ondatost saanud kasumlik ettevõte. Teine programmis osalenud idufirma on laienemiseks kaasanud investeeringuid rohkem kui miljoni euro ulatuses.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755