Autor: Indrek Kald • 21. mai 2019

IT-firma juht: ettevõtte tagasiost oli ainuõige

Eesti IT-ettevõtte Finestmedia juhi Priit Penjami sõnul on 2017. aasta lõpus aset leidnud ettevõtte väljaostmine senistelt Soome osanikelt end igati õigustanud, sest käive ja kasum kasvavad.
Finestmedia tiim mullu detsembris.
Foto: Finestmedia

Täpsemalt suudeti esimese iseseisva tegutsemisaasta jooksul kasvatada käivet 40% ning tegevuskasum pea kahekordistada. Penjami kinnitusel on nende fookus nihkunud hinnakonkurentsilt väärtuskonkurentsile.

"Oleme võtnud eesmärgi kujundada oma teenusteringi ümber nii, et meie senine roll arenduspartnerina laieneks ning saaksime pakkuda pikaajalistes koostöösuhetes rohkem strateegilist konsultatsiooni – leida klientidega uusi võimalusi organisatsiooni teenuste ja funktsioonide automatiseerimiseks ning põnevaid äriperspektiive tänu digitaalsetele uuendustele," sõnas Penjam.

Kui varasemalt moodustasid Finestmedia käibest ca 70% avaliku sektori projektid, siis praegu tegutseb ettevõte üha rohkem e-kaubanduse suuna edendamisega. "Meie ärianalüütikute meeskond kasvas 2018. aastal kahekordseks, tänu millele toetame oma kliente lisaks tehnilisele tööle ka ärikonsultatsiooniga," märkis Penjam.

Finestmedia soovib kaasata tulevikus meeskonda üha enam ärianalüütikuid ja andmeteaduse eksperte ning vaatab firma juhi kinnitusel talentide leidmiseks üha julgemalt piiri taha.

Käivet soovitakse kolmekordistada

Finestmedia on seadnud endale eesmärgi kasvatada Eesti emaettevõtte ja Poola tütarfirma kogukäive tänaselt 4,86 miljonilt eurolt kolme aasta jooksul kahekordseks. "Usun, et ületame maagilise kümne miljoni euro piiri juba 2021. aastal," oli Penjam optimistlik.

Tema kinnitusel on selle saavutamise kõige olulisemaks eelduseks Finestmedia meeskonna hoidmine ja kasvatamine ning meeskonna kompetentside arendamine. "IT-valdkonna tööturuprobleemid puudutavad valusalt ka meid, kuid õnneks on meie personalivoolavus seni pigem tagasihoidlik olnud," lisas ta.

"Finestmedia tiimiliikmed ja koostööpartnerid hindavad stabiilsust ning me ei võta kaalumisele projekte, mis eeldaks meeskonna kahekordistamist mõne kuuga või muul moel tänase hästitoimiva masinavärgi radikaalset ja läbimõtlemata muutmist," kinnitas Penjam.

Oodatud ka töötajate startup-ideed

Tänavu kasvab Finesmedia tiim 20-30 inimese võrra. Penjami sõnul võimaldatakse töötajail end igati realiseerida, sh soovi korral ka oma startup-ideid tiimi äriekspertide ja arendajate toel ellu viia.

ASi Finestmedia peakontor asub Tallinnas ning tütarettevõte tegutseb Poolas Gdanskis. Firma enam kui sajaliikmeline meeskond teenindab organisatsioone valitsussektorist, pangandusest, logistikavaldkonnast, julgeolekustruktuuridest ning kaubandusest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755