Autor: Indrek Kald • 13. juuni 2019

Telia Eesti siseneb teletootmise turule

Telia Eesti siseneb aktiivselt teleproduktsiooni turule, näidates sügisel oma kanalis iseloodud populaarteaduslikku sarja eestlaste Antarktika-retkest, mida kuskil mujal näha ei saa.
Ekspeditsiooni juht Tiit Pruuli, Telia Eesti juhatuse liige Holger Haljand, saatesarja juhid Karolina Vaino ja Julius Tarand ning telesarja produtsent Kaupo Karelson.
Foto: Raigo Pajula

"Antarktika 200 – Bellingshauseni jälgedes" on kodumaine seikluslik sari, mille näitamisõigused kuuluvad Teliale. Ehkki meelelahutust, kultuurisündmusi ja spordiülekandeid on Telia ka varem oma TV-klientidele vahendanud, linastub oktoobrist Telia kanalis esmakordselt kümneosaline originaalsari.

Telia Eesti televisiooni ja multimeedia valdkonna sisujuht Birjo Kiik kinnitas, et publik ootab emakeelset kvaliteetset sisu. "Telia teeb meelelahutus- ja meediamaailmas ühe suure sisulise sammu edasi ning mul on hea meel, et valmiv sari võimaldab põnevale ekspeditsioonile kaasa elada kõigil meie mere-, reisi- ja seiklushuvilistel klientidel," rääkis ta.

Antarktika-sarjaga tähistatakse 200 aasta möödumist lõunamandri avastamisest Saaremaal sündinud baltisakslasest Vene admirali Fabian Gottlieb von Bellingshauseni poolt. Sari valmib koostöös meremuuseumi ja MTÜga Thetis Ekspeditsioonid.

"Sarja peategelasteks on kaks noort meresõitjat, kelle seiklustele saab polaarlaeva pardal ja teleekraani vahendusel kaasa elada. Ekspeditsioonil osalevad ka paljud tuntud külalised ja tunnustatud teadlased, kelle abil tutvustavad noored meresõitjad Antarktika ajalugu, loodust, kliimamuutusi ja palju muud põnevat," avas saate sisu produtsent Kaupo Karelson.

Saatesarja juhivad mereakadeemia tudengid Karolina Vaino ja Julius Tarand. Sarja iga episood keskendub erinevatele ajaloolistele ja teaduslikele teemadele. Sari on mõeldud nii noorematele kooliealistele kui ka vanematele ajaloohuvilistele. Lisaks peategelastele osalevad ekspeditsioonil Tarmo Soomere, Tiit Pruuli, Jaan Tätte, Marko Matvere, David Vseviov jpt. Saate toimetajateks on Katrin Idla ja Marek Strandberg.

Ekspeditsioon Antarktikasse toimub selle aasta juulist järgmise aasta veebruarini. Rännak tehakse polaarlaevaga Admiral Bellingshausen, mis ristiti meretraditsioonide kohaselt 11. juunil lennusadamas. Teadaolevalt oli saarlane Bellingshausen üks kolmest Antarktika rannikut esimesena näinud maadeavastajast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052