Autor: Indrek Kald • 13. juuni 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veriff alustas koostööd Saksa suurima ühistranspordi firmaga

Berliini ühistranspordi ettevõte BVG käivitas Veriffi abil eile rakenduse Jelbi, mille kasutajad saavad ligipääsu kõikideks transporditoiminguteks ühistranspordis, sõidujagamisplatvormidel, tavataksodes, elektritõukeratastel, rendiautodel ja -rolleritel.
Veriffi asutaja ja tegevjuht Kaarel Kotkas.
Foto: Jake Farra

BVG koostööpartneriks valitud Veriffi teenus on vajalik kasutajate isikusamasuse ja juhiloa olemasolu tuvastamiseks. "Veriffi poolt pakutav mitmekihiline isikutuvastuse lahendus on oluliselt turvalisem kui inimese poolt silmast silma tehtav isiku identifitseerimine," selgitas Jannes Schwentu BVGst.

Veriffi asutaja ja tegevjuhi Kaarel Kotkase sõnul on BVG loodud rakendus märk ajastu vaimust, kus ettevõtted loovad kaasaegseid ja turvalisi digitaalse ühiskonna teenuseid. "Meie selgitame välja, kas Jaan on Jaan ning kas Jaanil on kehtiv juhiluba. Nii saavad Berliini inimesed ligipääsu kasutajasõbralikule teenusele, mis ei tee allahindlusi turvalisuse arvelt," kinnitas ta.

Tänu BVG rakendusele saab Berliinist Kotkase sõnul teerajaja kogu Euroopa ühistranspordi sektorile. "Veriffi jaoks on au ja rõõm teha koostööd avaliku sektori ettevõttega, mis loob trende, mitte ei sörgi sabas," lisas ta.

BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) on Berliini ühistranspordi vundament. Tegemist on Saksamaa suurima ühistranspordi ettevõttega, mis opereerib kümmet metroo-, 22 trammi-, 150 bussi- ja kuute praamiliini Berliinis ja selle lähiümbruses. BVG masinapargis on üle 3000 sõiduki ning ettevõtte teenuseid kasutab üle miljardi inimese aastas.

Küberturvalisuse ettevõte Veriff tegeleb isikusamasuse tuvastamisega, kaitstes nõnda ettevõtteid ja nende kliente identiteedipettuste eest. Veriffi kliendid tegutsevad finants-, jagamismajanduse ja onlinekaubanduse valdkonnas Berliinis, Londonis, New Yorgis, San Franciscos, Viinis ja teistes linnades.

Veriffi Tallinna kontoris töötab ligi 300 inimest. Veriff on kaasanud 8,3 miljoni dollari ulatuses investeeringuid. Ettevõttesse on investeerinud Mosaic Ventures, Y Combinator, SV Angel, ACE & Company, LIFT99, Superangel, Taavet Hinrikus, Ashton Kutcher, Paul Buchheit, Elad Gil, Sten Tamkivi, Ragnar Sass, Taavi Kotka jt. Veriff asutati 2015. aastal toona 20aastase Kaarel Kotkase poolt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474