Autor: Indrek Kald • 21. august 2019

Kaspar Korjus sai JCI silmapaistva noore auhinna

Viis aastat Eesti e-residentsuse programmi meeskonda juhtinud Kaspar Korjus pälvis enam kui sajas riigis tegutseva ettevõtlike noorte koja ehk JCI silmapaistva noore auhinna.
Kaspar Korjus oli e-residentsuse programmi meeskonna juht 2014-19.
Foto: JCI

Rahvusvaheline võrgustik JCI tunnustab 1983. aastast silmapaistvaid noori üle kogu maailma igal aastal, andes välja auhinda TOYP (Ten Outstanding Young Persons of the World). Sel aastal pälvis Eestis silmapaistva noore auhinna Kaspar Korjus, kes esitati JCi Estonia poolt maailma silmapaistva noore inimese tiitlile.

Nüüd kandideerib ta 20 inimese seas ülemaailmsele tiitlile. Hääletamine toimub paralleelselt rahvusvahelise žürii ja rahva poolt ehk eestlastel on võimalik Kaspar Korjuse kandidatuuri toetada läbi TOYP avaliku hääletuse.

"Ootame kõiki eestlasi Kasparile häält andma, et tunnustada meie enda tublit tegijat," innustas JCI Estonia president Anni Oja inimesi hääletama. Hääletada saab SIIN. Eestlastest on varem ülemaailmse tiitli võitnud Mart Laar (1993) ja Tarvi Martens (2007).

Ülemaailmse TOYP-programmi raames tunnustatakse noori inimesi vanuses 18-40 eluaastat, kes paistavad silma märkimisväärsete tulemustega oma tegevusalal ning positiivsete muutuste algatamises.

Kaspar Korjus oli e-residentsuse programmi meeskonna juht 2014-19. E-residentsus võimaldab ettevõtte omanikel registreerida ELis asuva ettevõtte, kasutada digiallkirjastamist, annab juurdepääsu elektroonilistele pangandus- ja makseteenustele ning muudele Eesti kõrgel tasemel digiühiskonna teenustele, elavdades samas meie majandust. Hetkel on e-residendid loonud Eestis enam kui 6000 ettevõtet.

2017. ja 2018. aastal sai Kasparist maailma kõige tsiteeritum Eesti kodanik ning 2018. aastal pälvis Kaspar Hollandi kuningalt Nassau ordeni, millega tunnustati tema märkimisväärset panust maailmas.

JCI (Junior Chamber International) on enam kui saja-aastase ajalooga rahvusvaheline mittetulunduslik organisatsioon, kuhu kuuluvad aktiivsed ja ettevõtlikud inimesed. Tegutsedes täna 117 maailma riigis ning ühendades enam kui 150 000 liiget, on JCI peamine ülesanne pakkuda arenguvõimalusi, mis julgustavad algatama ühiskonnas positiivseid muutusi.

Sel sügisel toimub Tallinnas JCI maailmakongress, organisatsiooni aasta tippsündmus, kus osaleb ligi 5000 inimest viielt kontinendilt ja rohkem kui sajast riigist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052