Autor: Indrek Kald • 4. september 2019

New Yorgi börsil noteeritud suure tarkvarafirma juht tuleb Eestisse

9. kuni 11. septembrini esineb Tallinnas üritustel ja kohtub valdkonna ekspertidega rahvusvahelise tarkvarafirma Progress Software juht Yogesh Gupta, kelle firma loodud platvormi kasutatakse Eestis mitmel pool.
Progress Software´i juht Yogesh Gupta.
Foto: Progress Software

New Yorgi börsil noteeritud Progressi tarkvara kasutab 90 protsenti Fortune 500 ettevõtetest ning samuti pea kõik eestlased erinevate avalike või äriteenuste tarbijatena.

Yogesh Gupta Eestisse kutsunud tarkvarafirma Helmes ärisuunajuhi Kristi Pooli sõnul on Progress eestlaste jaoks pea märkamatu, kuid tegelikult väga oluline ettevõtte.

"Päris paljud eestlastele vajalikud toimingud sünnist surmani ja igapäevane elu seal vahepeal jooksevad Progressi platvormil. Näiteks mitmed riigi IT-süsteemid ja -registrid, suurpangad, kindlustused, apteegid ja isegi piletimüügifirmad. Maailmas kasutavad Progressi platvormi organisatsioonid NASAst eri riikide valitsusteni," rääkis ta.

"Kuna mitmed Eestis kasutatavad lahendused on Progressi jaoks uuenduslikud, siis tuleb ettevõtte juht siia nendega tutvuma ning kohtuma TalTechi teadlastega," lisas Pool.

Yogesh Gupta esineb 10. septembril Tallinnas rahvusvahelisel tarkvarakonverentsil, kuhu teda saabuvad kuulama inimesed üle Euroopa. TalTechis annab ta 11. septembril loengu tudengitele.

Lisaks kohtub Gupta ülikooli innovatsiooni ja tööstussiirde prorektori Mati Lukasega ning IT-teaduskonna teadlastega – ajatempli ühe väljatöötaja ja küberturvalisuse eksperdi Ahto Buldase, e-riigi eksperdi Dirk Draheimi ning küberkriminalistika ja küberturvalisuse keskuse teaduri Jaan Priisaluga.

Progressi tarkvara on TalTechis äriinfotehnoloogia õppekaval õpetatud kolm aastat ning praeguseks on selle valikainena võtnud sadakond tudengit. Õppekava programmijuhi Gunnar Piho sõnul tekkis konkreetse tarkvara õpetamise vajadus just turunõudlusest Progressi arendajate järele.

"Tegemist on väga innovaatilise tehnoloogiaga ja ka ülemaailmne tehnoloogiaettevõtete uuringufirma Gartner Group peab just Progressi üheks juhtivaks ja tuleviku äriinfosüsteemide arendajaks," selgitas Piho.

1981. aastal USAs asutatud Progressi platvormi kasutab 100 000 ettevõtet ning selle põhjal arendab erinevaid tarkvarateenuseid üle maailma ligi kaks miljonit inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755