Autor: Indrek Kald • 4. oktoober 2019

Saksa suurtööstus rajas Eestisse IT-üksuse ja värbab tehnoloogiaspetsialiste

80 000 töötajaga Saksamaa suure tööstustehnoloogia ettevõtte Linde tütarfirma rajas Eestisse uue harukontori, mis muuhulgas pakub kontsernile IT-tuge ning värbab siin tehnoloogiaspetsialiste.
Linde Engineeringu Eesti filiaali juht Anti Laiv.
Foto: Linde Engineering

Maailma juhtiva tööstusgaaside ja inseneriettevõtte Linde tütarfirma Linde Engineering asutas Tallinna allüksuse, mille spetsialistid osutavad esimeses etapis tuge emafirma IT- ja tarneahela juhtimise protsessides uutes rajatavates gaasikompleksides.

Linde Engineeringu Eesti filiaali juhi Anti Laivi sõnul asuvad projektid, milles Eesti spetsialistid osalevad, laiali üle maailma.

"Näiteks praegu on meie insenerid ametis uue vesiniku ja sünteetilise gaasi tehase rajamisega Jurongi saarel Singapuris, olefiinide tehase ehitusega Venemaal Tatarstanis, Nizhnekamskis ja mõne väiksema projektiga Euroopas," sõnas ta.

Praegu on Linde Engineeringu Eesti filiaalis tööl 15 inimest, neist pooled IT-spetsialistid ja teine pool logistikud. Aasta lõpuks loodab kiire kasvu faasis ettevõte töötajate arvu kasvatada 30 inimeseni.

"Oleme suhteliselt lame organisatsioon. Meie juures töötades on suureks võimaluseks ja väljakutseks tegeleda väga erinevate projektidega, erinevate teemadega, hästi laiade valdkondadega," lisas Laiv.

"Uuest aastast lisandub uus, tugevat insenertehnilist teadmist vajav, tarnijate monitoorimisega tegelev tegevussuund. Horisondil on veel õige mitmeid uusi tegevusalasid, kus Eesti spetsialistid saaksid Linde tegevustega liituda," kinnitas ta.

Miks otsustati uuele inseneribüroole koha otsimisel Eesti kasuks? "Leidsime, et Eesti on väga konkurentsivõimeline ning selline maa, kus me saame laiendada enda olemasolevat AGA tegevust, kes rajas Eestisse oma Põhja-Euroopa regionaalse gaasiäride toetusüksuse, mis on nüüdseks juba aastaid edukalt toiminud. See andis Linde Engineeringule Eesti filiaali rajamiseks kindlust juurde," selgitas Anti Laiv.

Pakkudes tööd umbes 7000 inimesele üle maailma, on Linde Engineering optimeerinud gaaside töötlemise tehnoloogiaid juba 140 aastat. Selle aja jooksul on läbi viidud üle 4000 tehasetehnoloogia projekti üle ilma.

Linde grupi mullune müük oli 28 miljardit USA dollarit (24 miljardit eurot). Ettevõttes töötab üle maailma 80 000 inimest ja firma teenindab kliente enam kui sajas riigis. Eesti AGA kuulub Linde gruppi 2000. aastast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755