Autor: Indrek Kald • 10. oktoober 2019

TransferWise sai teist aastat järjest auhinna uute töökohtade loomise eest

Finantstehnoloogiafirma TransferWise sai teist aastat järjest Tallinna ettevõtlusauhindade galal esikoha töökohtade loomise kategoorias.
Auhinna saanud TransferWise´i suurim kontor asub Tallinnas.
Foto: Andre Altjoe

TransferWise´i Eesti filiaali töökohtade lisandumine ja tegevuse laienemine tuleneb linna teatel ettevõtte populaarsusest, mis omakorda näitab, et selle teenuse järele on suur nõudlus seoses inimeste töötamise, õppimise ja reisimisega välismaal.

2011. aastal Kristo Käärmanni ja Taavet Hinrikuse poolt loodud TransferWise´il on kontorid lisaks Euroopale ka USAs, Jaapanis, Dubais, Malaisias, Singapuris ja Austraalias. Enam kui 3,5 mijardi dollarilise turuväärtusega ettevõtte suurim kontor asub Tallinnas.

Eile avalikustas Tallinna linn ettevõtlusauhindade saajad. Linna ettevõtlusameti juhataja Kairi Vaheri sõnul on võitjate ellu viidud tegevused avaldanud sel aastal kõige rohkem mõju Tallinna ettevõtluskeskkonna arengule ning eristusid teistest majandusliku väärtuse ning uuendusmeelsuse poolest.

Tunnustuse pälvisid väga erinevad organisatsioonid, mille seas leidus nii suuri arendajaid, iduettevõtteid, teadusasutusi kui ka globaalse haardega ettevõtteid. "Tallinnale on kõik algatused, mis loovad ühel või teisel moel lisaväärtust, ühte moodi olulised, sest see, kuidas läheb linnal, sõltub sellest kui ettevõtlikud on siin inimesed," lausus Vaher.

Muuhulgas tunnistati selle aasta parimaks koostööprojektiks isesõitev auto, mille raames teevad koostööd AuVe Tech OÜ, ABB AS ja tehnikaülikool. Kolmik tegeleb isejuhtiva sõiduki arenduse ja katsetustega. Ühtlasi sai see tehnikaülikooli parima teadustöö eriauhinna.

Tulevikulahenduse preemia sai masinnägemise algoritmi projekti eest OÜ Sifr. Ettevõte arendas koostöös Tallinna linnaga välja masinnägemise algoritmi, mis võimaldab kasutada tavalisi kaameraid ristmike jälgimiseks. Tegemist on infrastruktuuriga, millega saab jälgida mitut sõidurada korraga ning seega suuremat ala liiklusest.

Ettevõtluskonkurss on osa igasügisesest Tallinna ettevõtluspäevast, mis toimus tänavu 8. oktoobril. Päeva eesmärk on väärtustada ja tunnustada ettevõtlust, julgustada häid mõtteid realiseerima ning pakkuda lisaks uutele teadmistele võimalust kontaktvõrgustiku laiendamiseks. Linn korraldas ettevõtluspäeva 16. korda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052