Autor: Indrek Kald • 31. oktoober 2019

Pipedrive: turundus peab olema võimalikult palju automatiseeritud

Tänapäeva turundus peab olema võimalikult palju automatiseeritud, ütles müügitarkvara loova Pipedrive´i tehnoloogiajuht Sergei Anikin IKT aastakonverentsil. Ta lisas samas, et Pipedrive pole seda veel saavutanud.
Pipedrive´i tehnoloogiajuht Sergei Anikin.
Foto: Jarek Jõepera

"Me ei ole seda veel suutnud ning seetõttu pole ka meie tulemused olnud oodatud tasemel," selgitas Anikin. Tema kinnitusel on Pipedrive´i IT-osa üks järgmise aasta peaeesmärke täielik tugi marketingiorganisatsioonile.

"Meie unistus on juba mitu aastat olnud saada 30 000 uut registreerunut kolmel järjestikusel kuul," sõnas Anikin. Meil on olnud probleeme marketingiosakonna ülesehitamisega, aga kui saame selle tööle, on eesmärgid ka saavutatavad, lisas ta.

Samuti panustab Pipedrive järgmisel aastal tugeva teise toote arendamisele. Müügiinimesel on tema sõnul kolme tüüpi tööd: otsib kliente, tegeleb käimasolevate tehingutega või haldab olemasolevaid kliente.

Pipedrive´i järgmine suur suund on luua uute klientide leidmise tööriist, milleks plaanitakse ka suuremaid investeeringuid.

Kolmas 2020. aasta suund on eriline tähelepanu väärtuslikemate klientide vajadustele, lisas Anikin. Samuti soovib Pipedrive laiendada geograafiliselt oma taristut, ütles Anikin ja viitas Brasiiliale, Venemaale ja Hiinale.

Lisaks märkis Anikin, et Pipedrive´il pole probleeme rahastusega. "Nagu meie CFO ütleb, et oleme väga kapitaliefektiivsed - kogu tõstetud raha on jätkuvalt arvel," kinnitas ta. Kui saame oma eesmärgid täidetud, saame ka börsile minna, lisas ta samas.

Pipedrive liigub Anikini sõnul isejuhtiva organisatsiooni suunas. "Läbi automatiseerimise me kaitseme organisatsiooni suurte valede otsuste vastu," kinnitas ta. Vigade tegemisega inimesed õpivad, nende ümber on turvavõrk, selgitas ta.

Kui Sergei Anikin 2013. aastal Pipedrive´iga liitus, oli ettevõttes 20 töötajat ning kliente oli 5000. Praegu on firmal 600 töötajat ning kliente 90 000. Tänavu suvel sõnastas Pipedrive oma eesmärgi, milleks on luua müügimeisterlikkust.

Pipedrive´i tehnoloogiajuht Sergei Anikin oli tänavuse Eesti mõjukaima IT-juhi konkursi finalist. Enne Pipedrive´i on ta töötanud Skype´is ja Hansapangas.

IKT aastakonverents keskendub järgmise aasta planeerimisele. Mõjukad infotehnoloogia- ja telekommunikatsiooni ettevõtjad ja tippjuhid räägivad oma ootustest, võimalustest ja hirmudest järgmise aasta äriplaani ja eelarve koostamisel. Tallinnas Tallinki spaahotellis toimuval konverentsil kuulutati välja ka IKT-valdkonna parimad ettevõtted.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052