Autor: Indrek Kald • 26. november 2019

Kunagine Tele2 Eesti tippjuht Mart Nielsen lahkus ennetähtaegselt RB Railist

Varem pikalt IKT-alal Tele2 Eestis ja Swedbankis juhtivatel kohtadel töötanud Mart Nielsen lahkub pooleteiseaastase töö järel kiirraudteeliini Rail Baltic rajava RB Rail ASi tehnilise juhi ning juhatuse liikme ametist.
Mart Nielsen lahkub pooleteiseaastase töö järel RB Rail ASist.
Foto: Andras Kralla

RB Raili teatel soovib Nielsen end edaspidi rakendada erasektoris. Nielseni ametiaeg algas mullu märtsis ja lõpeb 23. detsembril, kuigi juhatuse liikmena oli ta ametisse nimetatud kolmeks aastaks.

Mart Nielsen on tehnoloogiahalduse valdkonna spetsialist, kellel on kogemusi infotehnoloogia, telekommunikatsiooni ja panganduse alal. Ta on juhtinud meeskondi mitmekultuurilises keskkonnas, rajanud ja uuendanud organisatsioone ja hallanud igapäevategevusi.

Viimased neli aastat enne RB Raili juhtis Nielsen Swedbanki taristuarendust, kus põhifookus oli digitaalsel üleminekul, mis hõlmas nii strateegiat ja arhitektuuri kui ka arendust ning automatiseerimist. Enne seda töötas Mart Nielsen 12 aastat Baltimaade tehnilise uuenduse juhi ja juhatuse liikmena telekomifirmas Tele2.

Vastavalt RB Rail ASi nõukogu otsusele täidab alates 24. detsembrist ajutiselt tehnilise juhi koha ettevõtte planeerimis- ja rakendusvaldkonna juht Kaido Zimmermann.

Ühtlasi nimetas RB Raili nõukogu ettevõtte ajutise tegevjuhi kohale 1990ndail Eestis Concordia eraülikoolis õppinud Agnis Driksna, kes seni oli European Railway Lines´i arendus- ja kommunikatsiooniosakonna direktor. Driksna asendab Timo Riihimäkit, kelle ametiaeg lõpeb ennetähtaegselt 1. detsembril. Ettevõtte nõukogu alustas paralleelselt alalise tegevjuhi värbamist.

Rail Baltica üldprojekt on jõudnud projekteerimisetappi. Rail Baltica 411kilomeetrise põhiliini jaoks töötatakse välja detailne tehniline projekt. Lisaks on kuulutatud välja hange 236 kilomeetri pikkuse põhiliini projekteerimiseks. Samuti projekteeritakse Rail Baltica reisiterminalid Riia keskjaama, Riia rahvusvahelisse lennujaama ja Tallinnasse ning ehitustööd on alanud Leedus ja Eestis.

RB Rail AS on Eesti, Läti ja Leedu ühisettevõte, mis loodud selleks, et koordineerida Rail Baltica projekti elluviimist - taristu ehitamist kiirraudteeliinile Tallinnast Leedu-Poola piirini. RB Rail on Rail Baltica projekti keskne koordinaator. Ettevõtte tegevusvaldkonnad on raudteeliini projekteerimine, ehitamine ja turustamine.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755