Autor: Äripäev • 31. detsember 2019

RIA peadirektori asetäitja lahkub ametist

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) riigi infosüsteemi teenistuse juht Andrus Kaarelson lahkub selle aasta lõpus RIAst ning läheb tagasi tööle erasektorisse.
Andrus Kaarelson nimetas ühe tehtud tööna uue ID-kaardi ja kahed õnnestunud e-valimised.
Foto: Ilmar Saabas/Delfi/Ekspress Meedia/Scanpix

Kaarelson oli aastatel 2016-2017 Smart ICT Solutionsi juhatuse liige ja aastatel 2013-2017 Elisa Eesti juhatuse liige. Smart ICT Solutionsi tegevusala on arvutite, arvuti välisseadmete ja tarkvara hulgimüük.

„Olen siiralt tänulik RIA kolleegidele ning headele koostööpartneritele ja klientidele, kellega õnnestus viimase pea kolme aasta jooksul riigi IT-vallas mägesid liigutada. Mul oli õnn kuuluda mitmesse väga heasse meeskonda, kellega käivitasime olulisi teenuseid nii inimestele kui ka avaliku sektori asutustele,” ütles Andrus Kaarelson pressiteate vahendusel.

Ta loetles mõned asjad, mida RIAs tehtud sai: uuenenud riigiportaal, uus ID-kaart, kesksed autentimis- ja allkirjastamisteenused ning turvalised e-valimised. "Mul on hea meel, et alustasime uue valimiste infosüsteemi arendamist ning hoog on sees ka riigivõrgu moderniseerimisel. Täiendavalt on prototüüpimisel nii uus hajus RIHA kui ka innovatiivne volitusteenus, mis võib saada järgmiseks suureks “asjaks” riigi IT-valdkonnas ja olla lähikümnendil üks Eesti kui andmepõhise majanduse arengumootoreid,” lisas Kaarelson

RIA peadirektori Margus Noormaa sõnul on Andrus Kaarelson olnud riigi infosüsteemi teenistusele väga hea juht.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755