Autor: Indrek Kald • 8. jaanuar 2020

Ratas pakkus Saksamaale abi andmebaaside ja digiteenuste osas

Eesti võib jagada Saksamaaga kogemusi elektrooniliste andmebaaside turvalisuse, digiteenuste õigusliku reguleerimise ning inimeste võimaluste kohta oma andmeid kontrollida, kinnitas peaminister Jüri Ratas.
Jüri Ratas kohtus Tallinnas Saksamaa justiits- ja tarbijakaitseministri Christine Lambrechtiga.
Foto: Riigikantselei

Ratas kohtus Tallinnas Saksamaa justiits- ja tarbijakaitseministri Christine Lambrechtiga, et rääkida e-riigi toimimisest, andmekaitsest ja Euroopa Liidu digipoliitika arengust.

"Eestil on alati hea meel jagada oma e-riigi üles ehitamise kogemust. Meie jaoks on digiriigi vundament mugavad teenused, mida inimesed usaldavad. See on ühelt poolt saavutus, kuid teisalt ka suur vastutus, sest peame oma registreid ja nendega seotud teenuseid pidevalt arendama, et nad oleksid kõigile kättesaadavad ja usaldusväärsed, aga ka uuenduslikud ning jätkusuutlikud," kinnitas ta.

Veel rääkis Ratas Saksamaa ministriga Euroopa Liidu digipoliitikast. "Üks olulisemaid tulevikuküsimusi ELi jaoks on koostöö küberturvalisuse alal ning tehisintellekti arendamine ja reguleerimine. Digiarengul on endiselt palju potentsiaali parandada ka piiriülest koostööd teenuste ja andmete piiriülese liikumise kaudu," ütles peaminister.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755