Autor: Indrek Kald • 21. jaanuar 2020

Presidendi kantselei: riigipea on Antarktikas igal ajal kättesaadav, võib anda ka digiallkirja

Eile Kuningas George’i saarele Antarktikas jõudnud Kersti Kaljulaid on presidendi kantselei teatel sel reisil igal ajal kättesaadav ning võib anda ka digiallkirju.
Kersti Kaljulaid jõudis eile Antarktikas Kuningas George’i saarele.
Foto: Timo Palo

Kersti Kaljulaid ühines eile Eesti meremuuseumi ja MTÜ Thetis korraldatava Admiral Bellingshauseni ekspeditsiooniga, et osaleda Antarktika avastamise 200. aastapäeva tähistamisel.

Presidendil on sel visiidil plaanis külastada Kuningas George’i saarel asuvaid teadusjaamu, Deceptioni saart, Port Lockroyd ning osaleda Antarktika avastamise aastapäeva tähistamisel. Polaaraladel võib muidugi ilm teha plaanidesse korrektuure.

Kantselei teatel on riigipea Antarktikas igal ajal kättesaadav. Andmeside- ja telefoniühenduse tagab koostöös rahvusvaheliste tehnoloogiaettevõtete Iridiumi ja Thalesega valminud seade, mis kindlustab satelliitide vahendusel igapäevaseks tööks vajaliku andmesidekiiruse igas maailma punktis. See võimaldab ka dokumente digiallkirjastada.

Admiral Bellingshauseni ekspeditsiooni korraldatakse Eestist pärit maadeavastaja Fabian Gottlieb von Bellingshauseni auks, kes 1820. aastal ühe esimese inimesena Antarktist nägi. Toonane retk algas 1819. aasta 4. juulil Kroonlinnas ning jõudis 27. või 28. jaanuaril Antarktika rannikule. Eestlaste tänavune retk kordab toonast teekonda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755