Autor: Indrek Kald • 11. veebruar 2020

Eesti tarkvaraarendaja lõi eraldi firma Euroopas IT-spetsialistide värbamiseks ja vahendamiseks

Eesti tarkvaraarendusettevõte Qualito hakkas vastloodud tütarfirma Q-Recruit kaudu pakkuma IT-spetsialistide värbamisteenust, otsides tööandjatele vajalike oskustega töötajaid mitmest Ida-Euroopa riigist.
Qualito tegevjuht Rainar Ütt.
Foto: Qualito

Qualito tegevjuhi Rainar Üti sõnul on sarnaselt Eestile ka paljudes Lääne- ja Põhja-Euroopa maades suur IT-spetsialistide põud. "Meie värbamisteenuse sisu on see, et otsime tööandjate soovidele vastavaid programmeerijaid ja teisi IT-spetsialiste Ukrainast, Venemaalt, Valgevenest ning teistest Ida-Euroopa riikidest, kus reaalainete oskus on kõrgel tasemel," rääkis Ütt.

"Värvatud IT-asjatundjaid vahendame ettevõtetele Saksamaal ja teistes saksakeelsetes piirkondades, Suurbritannias, Madalmaades, Skandinaavias ja Eestis, kus asuvad ka Qualito peamised kliendid," selgitas ta.

Qualito tegevjuhi kinnitusel eristub nende värbamisteenus klassikaliste personaliotsingufirmade pakutavast kahe näitaja poolest. "Esiteks tegutseme neis riikides kohapeal, mis tähendab kohaliku tööturu tundmist nii tööpakkuja kui ka tööotsija vaates," sõnas ta.

"Teiseks oleme värbamisprotsessi osaliselt automatiseerinud, mis tähendab tööandjatele kiiremat kandidaatide leidmist ning suuremat võimalike töötajate valikut, kuna pääseme ligi ka sellistele tööotsijatele, kelleni kohalikul turul mittetegutsevad ettevõtted ei jõua," märkis Ütt.

Qualito tegevjuht väljendas usku, et värbamisteenus on ettevõtte teenusteportfellile hea täiendus, kuna mitmed kliendid on seda neilt ka küsinud.

Varem pakkus Qualito lisaks tarkvaraarendusele, testimisele ning automatiseerimisele ka tarkvaraarendajate ja teiste IT-spetsialistide renditeenust (extended team solutions), kuid töömahu kasvades otsustati tänavu jaanuaris asutada värbamisteenustele keskenduv tütarettevõte Q-Recruit OÜ. Seda hakkas juhtima pikaajalise värbamistöö kogemusega Siim Palumets.

Qualito enda peamisteks teenusteks jäävad äritarkvara analüüs ja arendus, tarkvara täislahendused, IT-alane nõustamine, tarkvara kvaliteedi hindamine ja testimine ning nõustamine unikaalse ärimudeli loomiseks.

2016. aastal loodud Qualito on rahvusvaheline tarkvaraarenduse ettevõte, kel on kliente Rootsis, Soomes, Saksamaal, Šveitsis, Suurbritannias ja USAs. Qualito annab tööd enam kui 50-le tarkvarainsenerile Valgevenes, Ukrainas, Rootsis, Suurbritannias, Sveitsis ja Poolas. Ettevõttel on esindused ka Saksamaal Heidelbergis ja Münchenis ning Poolas Wroclawis ja Poznanis.

Mullu märtsis asutas Qualito koos kodumaise IT-taristu teenusepakkujaga Datafox ühisettevõtte Datafox Software Engineering, et pakkuda klientidele tarkvaraarendust ning Eestis ka kogu IT-spektrit hõlmavaid täislahendusi. Loe pikemalt ituudised.ee lehelt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755