Autor: Indrek Kald • 14. veebruar 2020

Raamatupidamist digitaliseeriv Eesti idufirma kogus Funderbeamis päevaga 200 000 eurot

Neljapäeval Funderbeami investeerimisplatvormil kapitali kaasamist alustanud raamatupidamise valdkonda digitaliseeriv Eesti iduettevõte CostPocket täitis vähem kui tööpäevaga eesmärgi leida 200 000 eurot.
CostPocketi tiim tegutseb paberivaba raamatupidamise nimel. Firma juht Martin Sookael paremalt teine.
Foto: CostPocket

Funderbeami Baltimaade ja Soome regiooni juhi Ardo Mardisoo hinnangul põhjustas investorite tormijooksu kolme teguri koosmõju. "CostPocketi kampaania puhul oli tegu väga hea eeltööga, muidugi oli väga suur ja arvestatav osa ka juhtinvestoril Kaspar Hannil ja mainimata ei saa ka jätta hästi toimivat ja juba end tõestanud toodet," ütles ta.

CostPocketi kuluarvete digiteerimise äpp muundab tšekid e-arveteks ja saadab otse raamatupidamissüsteemi. Ettevõtte klientideks on näiteks GoWorkaBit, Startup Wise Guys, Nudist Drinks ja Merit Tarkvara.

Finantstarkvara tootja Sage´i uuring näitab, et raamatupidajad kulutavad 63% tööajast just tšekkidelt ja arvetelt pärit andmete manuaalsele sisestamisele raamatupidamistarkvarasse.

CostPocketi asutaja ja tegevjuhi Martin Sookaela sõnul näitas ühe Baltimaade ettevõtte hiljutine siseuuring, et tšekkide kogumine ja nendega tegelemine (st kinnitamine, kalkuleerimine, raamatupidamine, andmesisestus, reeglistiku järgimine ja auditeerimine) võib suurema ettevõtte puhul kokku maksta 600 000 eurot aastas.

"Turgude osas näeme laienemisvõimalust esmalt just Soomes ja Lätis, kus digitaalsel kujul säilitatavad tšekid on seadusega lubatud juba mõnda aega. Nendes riikides on meil väike arv kliente olemas, kolme riigi peale plaanime kliendibaasi kasvatada 10 000 ettevõtteni," lisas ta.

Kampaania juhtinvestoriks on tehnoloogia ja tarkvaraäri taustaga Kaspar Hanni, kes on ka äriinglite assotsiatsiooni (EstBAN) juhatuse liige.

"CostPocketi puhul meeldib mulle ettevõtte selge väärtuspakkumine: paberid ei kao ära ja töötajate kuluaruanded saavad valmis õigel ajal, mitte ei jää venima," selgitas ta pressiteates.

Hanni sõnul on idufirma meeskond näidanud mitme aasta jooksul lean-tüüpi toote- ja äriarendust ning on teinud õnnestunud valiku kliendisektori osas: raamatupidamisbürood ja ettevõtted, kes hindavad lihtsaid raamatupidamislikke protsesse, pakkudes neile kasutajasõbralikumat lahendust.

Praegu on CostPocketil 1300 aktiivset kasutajat, enamik Eestist. Kokku on Baltimaades ehitatud 20-le raamatupidamistarkvarale integratsioonid, kolm nendest tegutsevad aktiivselt ka Soomes.

Funderbeami investeerimisplatvorm pakub kapitali kaasamise võimalust väikestele ja keskmise suurusega kasvufaasis ettevõtetele. Investoritel on võimalus osakutega järelturul kaubelda.

Tänaseks on Funderbeami platvormi kaudu investeeritud üle 23 miljoni euro ning platvormil on rohkem kui 13 000 investorit enam kui 128st riigist. 2013. aastal asutatud ettevõttel on kontorid Tallinnas, Londonis, Kopenhaagenis, Zagrebis ja Singapuris.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755